Rekreacija

Veterani KK Čelik prvi u Opatiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veterani KK Čelik prvi u Opatiji – Od 26. – 29.05.2016. godine u Opatiji je održan 28. »Old Stars Zagreb«, turnir veterana u košarci, na kojem je veteranska selekcija KK “ČELIK” osvojila prvo mjesto u kategoriji Premijer 42 +.

Sve utakmice su odigrane u opatijskoj sportskoj dvorani »Marino Cvetković«, a na turniru su učestvovale ekipe iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje su se takmičilile u nekoliko starosnih kategorija.

Čelik veteran selekcija, je bila jedina ekipa iz BiH na ovogodišnjem turniru, a obzirom da naši košarkaški veterani ove godine obilježavaju 15 godina rada i postojanja, ostvareni uspjeh ima još veću draž i težinu.

Crveno – crni su odigrali četiri utakmice, od kojih je prva bila revijalna, bez rezultatskog značaja, a ostale su imale takmičarski karakter.

Četvrtak, 26.05.         SVAROG ZAGREB – ČELIK VETERAN                            45 – 32

Petak, 27.05               ČELIK VETERAN – JADRAN TRST                                              34 – 33

Subota, 28.05.            ČELIK VETERAN – DEVIL’S ADVOCATES ZAGREB       64 – 39

Nedjelja, 29.05.          ČELIK VETERAN – MEĐUMURJE – FINALE                    52 – 34

Tokom boravka u Opatiji organizirani su susreti za prijateljima i poznanicima, a najaktivniji je bio Zdenko Grgić, koji živi u Opatiji, nekadašnji igrač KK ČELIK, popratio je sve utakmice naših veterana, te upriličio prijem za našu delegaciju i bio gost na završnom partiyu, koji su organizirali veterani Čelika.

Napominjemo da je, uz Zdenka, finalnu utakmicu pratio i Milan Mališanović sa suprugom, Zeničani sa adresom stanovanja u Novom Sadu.

Ostvareni rezultat je bio povod da naši košarkaški veterani dobiju poziv na još nekoliko turnira i prijateljskih utakmica od klubova iz država regiona.

Za selekciju veterana OKK Čelik na ovom jakom međunarodnom turniru igrali su: Makivić, Dautbegović, Hodžić, Babahmetović, Alagić, Muslić, Horić, Bulajić, Kavaz, Bačevina, Kovačević i Stanić. Trener je bio Gradašćević, pomoćni trener Begić.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno