Sudske klupe

Gigoviću 12 i po godina robije za premlaćivanje supruge nasmrt

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gigoviću 12 i po godina robije za premlaćivanje supruge nasmrt – Kantonalni sud u Zenici prvostepeno je osudio Ismeta Gigovića na 12 i po godina robije za nasilje u porodici jer je prošle godine dva dana zlostavljao nevjenčanu suprugu Ravu Fejzić, koju je udarao rukama i šutirao nogama te je teško povrijeđenu ostavio bez pomoći, usljed čega je podlegla povredama.

Prema presudi, Gigović je 8. i 9. jula 2019. godine u kući u kojoj je živio sa nevjenčanom suprugom u više navrata ženu udarao šakama i šamarao po glavi i licu, da bi 9. jula u večernjim satima nastavio sa ovakvim fizičkim zlostavljanjem supruge.

“Dok je žena ležala vrišteći i moleći da je ne tuče, nogama, na kojima je imao patike, snažno joj je zadavao udarce u glavu, trbuh, noge i ruke, iako je bio svjestan da, zadajući ovakve udarce ženi koja je psiho-fizički slabija i nemoćna da mu pruži otpor, posebno što je svoju fizičku kondiciju održavao trenirajući boks, može je usmrtiti”, navodi se u presudi.

Nesrećna žena zadobila je više povreda unutrašnjih organa pa je došlo do izlivanja krvi u trbušnu šupljinu, a ovako povrijeđenu ženu ostavio je bez pružene pomoći pa je usljed povreda u toku noći preminula.

Kako se navodi u presudi, psiho-fizičko zlostavljanje je u kontinuitetu trajalo za vrijeme njihovog zajedničkog života, a zbog njegovog nasilničkog ponašanja prema ženi u Opštinskom sudu u Zenici dva puta su izricane zaštitne mjere zabrane približavanja žrtvi.

Fejzićevu je ranije Centar za socijalni rad Zenica bio smjestio u sigurnu kuću “Medica” Zenica, ali su i pored ovakvih mjera i aktivnosti oni ipak nastavili zajednički živjeti. Takođe, kako se navodi u presudi, dvadesetak dana prije kobnog događaja Gigović je zlostavljao ženu udarajući je po tijelu i nanosio joj lake tjelesne povrede.

Te povrede je sudski vještak utvrdio prilikom obdukcije tijela žene 11. jula 2019. godine.

Radi se, između ostalog, o više krvnih podliva u predjelima grudnog koša, trbuha, karlice, nadlaktica, natkoljenica, koljena, stopala.

Pedesetdvogodišnjeg Gigovića nakon ovog zločina, koji se desio u prigradskom kampu Banlozi, uhapsili su pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Autor: nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno