Sudske klupe

Grad Zenica izgubio spor kojim je tražio prekid štrajka radnika Zenicatransa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica izgubio spor kojim je tražio prekid štrajka radnika Zenicatransa – Vrhovni sud Federacije BiH odbacio je zahtjev Grada Zenica za Reviziju presude Kantonalnog suda u Zenici od 20. jula 2020. godine kojom je poništena i preinačena presuda Općinskog suda u Zenici.

Podsjećamo, Općinski sud u Zenici, po tužbi Grada Zenica, u dva navrata je utvrdio da je štrajk radnika Zenicatransa nezakonit, kao i blokada Autobuske stanice u Zenici.

Sud je tada zabranio daljnje provođenje štrajka i naložio da se u roku od 15 dana deblokira Autobuska stanica.

Foto: Amir Džidić/BHRT

Kantonalni sud je prvu presudu vratio na ponovni postupak, da bi nakon ponovljenog postupka presudu preinačio u korist radnika Zenicatransa, odnosno u cjelosti je odbačen tužbeni zahtjev Gradske uprave Zenica.

Rješenjem Vrhovnog suda konačno je stavljena tačka na spor između Gradske uprave s jedne strane i radnika Zenicatransa s druge strane.

BHRT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno