Nogomet

Gdje gledati finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gdje gledati finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja- Sve je spremno za spektakl na Dragao stadionu. Posljednja utakmica sezone, veliko finale Lige prvaka između engleskih timova.

Manchester City i Chelsea igrat će svoj četvrti, ali ujedno i najvažniji meč ove sezone. U tri meča koliko su odigrali u sezonu, dva u ligi i jedan u kupu Chelsea ima dvije pobjede, dok je City slavio jednom, ali ovaj put sve što je bilo pada u vodu i ostaje samo 90 ili 120 minuta spektakla nakon kojeg će se radovati samo jedan tim.

Pep je konačno uspio doći do finala sa Građanima i sve dobro što su uradili ostat će zlatnim slovima upisano u historiju, ali ovaj trofej je nešto što se čeka. Imao je Guardiola i luksuz da može da mijenja tim i odmara igrače u ligi, jer su nekoliko kola prije kraja postali prvaci. Ipak, Tuchel je u dvije sezone sa dva različita tima uspio doći do finala i sigurno je da sada želi napraviti ono što nije uspio sa PSG-om protiv Bayerna prije godinu dana.

Guardiola je u finalu nakon dugih deset godina i silno želi trofej, ali za nešto će se pitati i tim iz Londona.

Iako je Istanbul trebao biti domaćin finala Lige prvaka, zbog situacije sa koronavirusom u Turskoj, odigravanje meča UEFA je odlučila premjestiti u Porto. Stadion Dragao će ugostiti 12 hiljada navijača, po šest hiljada navijača jednog i drugog tima. Portugal je bio domaćin i prošlogodišnjeg finala koje se igralo u Lisabonu. Španski sudac Antonio Mateu Lahoz vodit će finale fudbalske Lige prvaka, a pomagat će mu Pau Cebrian Devis i Roberto Diaz Perez del Palomar, dok će Carlos del Cerro Grande biti četvrti sudac.

Velikih tajni nema, timovi i igrači se odlično poznaju i teško je prognozirati šta bi moglo odlučiti finale. Sigurno je da nas očekuje spektakularna završnica elitnog fudbalskog takmičenja, a utakmicu iz Porta možete pratiti u direktnom prenosu u programu Nove BH u subotu od 21 sat. Prijenosu susreta prethodit će uvodna emisija Lige prvaka, koja donosi razgovore sa nogometnim stručnjacima te detaljnu analizu utakmice i timova.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno