Nogomet

N/FSBiH: FIFA donirala pola miliona dolara za ženski fudbal

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

N/FSBiH: FIFA donirala pola miliona dolara za ženski fudbal- U sklopu projekta Svjetske fudbalske federacije (FIFA) za pomoć ženskom fudbalu iz programa Forward osigurano je 500.000 američkih dolara (oko 412.000 eura) za bh. ženske fudbalske klubove, saopštili su danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ovom donacijom obuhvaćeni su troškovi takmičenja u Premijer ženskoj ligi BiH, kao i u prvim entitetskim ligama. Osim pokrivanja troškova takmičenja i finansijske pomoći, klubovi će dobiti i donacije u vidu lopti FIFA pro kvaliteta, kompletne opreme za fudbalerke, te rekvizita za treniranje“, istakli su iz N/FSBiH.

Odluka o raspodjeli ovih sredstava usvojena je na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH koja je održana 27. maja ove godine u Sarajevu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno