Kultura

Galerija “Preporod” Zenica: Izložba slika “Stara Bosna” povodom Dana državnosti

Galerija “Preporod” Zenica: Izložba slika “Stara Bosna” povodom Dana državnosti – Galerija „Preporod“ Zenica u povodu Dana državnosti, organizuje postavku Izložbe u Banjoj Luci,pod nazivom „Stara Bosna“. Na izložbi će biti predstavljeno 20 slika iz fundusa slika Galerije „Preporod“ Zenica, a koje su nastale na likovnim kolonijama.

Izložba se realizuje pod pokroviteljstvom gospodina Ramiza Salkića, potpredsjednika u entitetu Republika Srpska, koji će zvanično i otvoriti izložbu.

Partner u organizaciji i realizaciji Izložbe je BZK „Preporod“ Zeničko-dobojskog kantona.

Slike koje će biti predstavljene u Banjoj Luci su s motivima kula,tvrđava ,te motiva iz tradicije Bosne i Hercegovine, a autori iz Zenice, Žepča, Travnika i Konjica,koji su učestvovali predhodnih godina na Likovnim kolonijama u Vranduku.

Izložba će biti postavljena u „Kristalnoj sali“  hotela „Bosna „ u Banjoj Luci ,u ponedjeljak ,23.11.2020.godine sa početkom u 16,00 sati.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem