Kultura

BNP Zenica: „32. PROBA“ na Susretima kazališta/pozorišta u Brčkom

BNP Zenica: „32. PROBA“ na Susretima kazališta/pozorišta u Brčkom – Predstava „32. PROBA“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica  u nedjelju, 22. novembra učestvuje na 37. susretima kazališta/pozorišta u BiH Brčko 2020. u okviru Takmičarskog programa.

Predstava je premijerno izvedena 23. oktobra na matičnoj sceni u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica pod naslovom „28. PROBA“, u režiji Lajlke Kaikčije i u dramaturgiji Emine Omerović. Kako je predstava po svemu drugačiji i eksperimentalni projekat, koji se svakom izvedbom nadograđuje i mijenja, tako je naziv svake izvedbe, zapravo, naziv nove „probe“. Za četvrtu repriznu izvedbu, koja će biti odigrana u Brčkom, ova predstava nosi naziv „32. PROBA“. U predstavi igraju: Anđela Ilić, Enes Salković, Lana Delić, Nusmir Muharemović, Selma Mehanović i Zlatan Školjić. Predstava je nastala kao kolektivni autorski projekat.

Pored zeničke predstave, na ovogodišnjim regionalnim 37. susretima kazališta/pozorišta u BiH Brčko 2020. u Takmičarskom programu učestvuju predstave iz Banje Luke, Mostara, Beograda, Osijeka, Sarajeva i Zagreba.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem