Ostali sportovi

Futsal: Visoka pobjeda MNK „Neimari“ u Areni protiv Žepča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 12. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su večeras od 20 sati domaćini ekipi MNK „Žepče“. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici pred oko 350 gledalaca. Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa MNK „Neimari“ i tako se revanširala Žepčacima za poraz u Žepču, jedini u prvenstvu.

Rezultat: MNK „Neimari“ – MNK „Žepče“  5:1  (3:0);

Prvi sudija bio je Edin Redžović, drugi sudija Amer Kapo, delegat Malik Likić (svi iz Sarajeva).

Strijelci za „Neimare“ bili su: Alija Bajrić u 4′ i 27′, Amar Šišć u 15′, Sulejman Salkić u 16′ i Emin Husejnović u 21′, dok je jedini gol za Žepče postigao Igor Rašić u 32′.

Sastav ekipe Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Samir Spahić (golman), Elmin Zatagić, Faik Selman, Sulejman Salkić, Amar Vehabović, Emin Husejnović, Mahir Karić,  Anel Dedić, Amar Šišić. (Glavni trener Enes Kovačević, predstavnik kluba Mirko Čampara).

U zeničkoj ljepotici Areni večeras smo gledali pravu prvenstvenu utakmicu između domaće ekipe MNK „Neimari“ trenera Mirka Čampare i ekipe MNK „Žepče“, koji su bili „dužnici“ Zeničanima za jedini poraz u prvenstvu. U ovom komšijskom derbiju bolji su bili zenički Neimari.

Počelo je dobro za domaće, brzim vođstvom od 1:0 u 4′ preko Alije Bajrića. Na drugi gol za domaće čekalo se do 15′ kada je strijelac bio Amar Šišić za rezultat od 2:0. Treći gol Neimari postižu u narednoj 16′. a stijelac za vođstvo od 3:0 bio je Sulejman Salkić. Ovo je bio i rezultat prvog poluvremena.

U pvoj minuti nastavka utakmice, 21.minuta, Neimari postižu i četvrti gol preko Emina Husejnovića za vođstvo od 4:0. Svoj drugi gol na utakmici, a peti za svoju ekipu Neimare postiže Alija Bajrić u 27′ i rezultat je 5:0 za Neimare. Gosti iz Žepča postižu svoj jedini gol u 32′ preko Igora Rašića za rezultat 5:1, što se ispostavilo kao i konačan rezultat u ovom meču. Do kraja utakmice igralo se dosta mirno i domaći su uspjeli sačuvati visoko i zasluženo vođstvo i pobjedu od 5:1.

Nakon 12. kola, prvi na tabeli su zenički „Neimari“ sa 30 bodova, gol razlika 68:29 i omjerom od deset pobjeda i jedan poraz u Žepču od današnjeg suparnika.

U narednom, 13. kolu Neimari gostuju ekipi FK Futsal Željezničar iz Sarajeva u derbiju sezone, gdje će biti odlučeno ko će osvojiti prvo mjesto u Prvoj futsal ligi FBiH, grupa jedan.

Parovi 12.kola

MNK Neimari – MNK Žepče 5:1

KMF Vitez – MNK Drina

FKA Centar – MNK Novi Travnik

(Slobodna je ekipa FK Futsal Željezničar)

Tekst i foto

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno