Ostali sportovi

Futsal: Poraz zeničkih Salines-Neimara u Sarajevu u prvoj utakmici play offa za prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć, 19.4.2024.godine, u Sarajevu je odigrana 1.utakmica četvrtfinala play-offa Premijer futsal lige za prvaka BiH. Igrali su GFC Sarajevo – MNK Salines-Neimari Zenica.

Utakmica je odigrana u SD „Skenderija“, mala dvorana, pred oko 170 gledalaca. Pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa Sarajeva.

REZULTAT: G.F.C. SARAJEVO  – MNK „SALINES-NEIMARI“  8:5  (4:2);   

Strijelci za „Salines-Neimare“: Anel Dedić (2x), Seldin Zatagić (2x) i Hadis Krehmić;

Strijelci za Sarajevo: Faruk Brkanić (3x), Dejan Debelnogić, Amel Handžić, Josip Bilić, Stefan Jokić i Anes Džafo.

Kretanje rezultata: 1.0, 2:0, 3:0, 3:1, 3:2, 4:2 poluvrijeme, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3, 8:3, 8:4, 8:5 Kraj;

Sastav ekipe MNK „Salines-Neimari“:

Venes Huskić (golman), Seldin Zatagič (cap), Hadis Krehmić, Anel Dedić, Amar Šišić, Mirzad Kozlić (golman), Samir Spahić (golman), Mahir Karić, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen, Amar Vehabović. (Predstavnik kluba Enes Kovačević).

Parovi četvrtfinalne serije:

GFC Sarajevo – MNK Salines- Neimari  (pobjednik ide na KMF Radnik MD SHOP Bijeljina).

MNK Sloga – WWIN Gornji Vakuf – Uskoplje – MNK Hercegovina  (pobjednik ide na FC Mostar SG ‘Staklorad’ ). Ova utakmica je na rasporedu u subotu, 20.4. od 19,30 sati.

Prednost domaćeg terena ima ekipa koja je ostvarila bolji plasman u regularnom dijelu sezone. U ovom slučaju prednost domaćeg terena imaju ekipe GFC Sarajevo i MNK Sloga.

U četvrtfinalu doigravanja za prvaka prvoplasirani i drugoplasirani tim regularnog dijela prvenstva su slobodni (KMF Radnik MD SHOP Bijeljina i MNK Sloga – WWIN Gornji Vakuf – Uskoplje), dok će trećeplasirani tim igrati sa šestoplasiranim, a četvrti protiv petog na tabeli.

Obzirom da je ekipa GFC Sarajevo završila na četvrtoj poziciji, a Salines-Neimari kao petoplasirani, ove dvije ekipe će snage ponovo odmjeravati u četvrtfinalu play-offa za prvaka.

Prve utakmice četvrtfinala doigravanja za prvaka se igraju za vikend 19. i 20. aprila, druga utakmica je na programu u srijedu 24. aprila, a eventualni treći dvoboj se igra za vikend 27. i 28. aprila.

Četvrtfinalna i polufinalna serija se igra na dvije dobijene utakmice, dok se finalna serija igra na tri dobijene utakmice.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno