Ostali sportovi

NAJAVA: Treći memorijalni veteranski ragbi turnir “Amir Halilović”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Treći memorijalni veteranski ragbi turnir “Amir Halilović”, kojeg zajedno s prijateljima priređuju braća Andrija i Ivan Petrović, je ove subote, 20. aprila 2024. godine, na Sportskom stadionu “Kamberovića polje”, sa početkom u 9,30 časova.

Navedeni ragbi turnir posvećen je zeničkom heroju i velikom čovjeku, rahmetli Amiru Haliloviću, koji je nakon duže borbe protiv opakog raka pluća, preminuo u 52. godini života. Spašavajući svog sedmog saborca u jeku rata, tokom septembra mjeseca 1993. godine, nakon što je prethodno spasio njih šest, Amir je zadobio invaliditet, ostavši bez lijeve noge i tri prsta lijeve šake. Zajedno s Petrovićima rahmetli Amir je pohodio gotovo sve turnire ragbi veterana na području bivše Jugoslavije, pronoseći kroz pjesmu svoga lijepog glasa i toplog srca poruke čovjekoljublja, mira i zajedništva među svim narodima našeg podneblja, iz kojih su razloga braća Petrovići odlučili ovaj turnir u vlastitoj organizaciji nazvati u čast njegovog lika i djela, naročito ne zaboravljajući nesebičnu pomoć koju su ragbisti pružali Amiru prilikom nabavke skupih terapija za liječenje od bolesti.

Na ovogodišnjem, trećem po redu turniru učešće će uzeti 18 ragbi klubova iz BiH, Srbije i Hrvatske, za koje će nastupiti i nekadašnji aktivni igrači sa adresama u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Holandiji pa čak i u SAD, zbog čega organizatori smatraju da je Zenica postala jedan od rijetkih gradova na području ex-Ju koji priređuje ovakve događaje na potpuno nekomercijalnoj osnovi.

Sa željom da prizori s ovog susreta takmičarskog karaktera, uz nahumanije poruke o nastavku prijateljstva i suživota između dobrih ljudi nekadašnje velike zajedničke države, doprinesu očuvanju mira i povjerenja na našim prostorima, sa zadovoljstvom vas pozivamo da istom prisustvujete u svrhu medijskog izvještavanja, na čemu vam se unaprijed zahvaljujemo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno