Ostali sportovi

Futsal: Poraz Neimara u derbi susretu protiv Željezničara Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petom kolu Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica gostovali su sinoć, 04.12. u Sarajevu kod ekipe FK „Futsal Željezničar“. Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani „Goran Čengić“ na Grbavici pred oko 400 gledalaca. Pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa FK „Futsal Željezničar“.

Rezultat: FK „Futsal Željezničar“ – MNK „Neimari“ 3:2  (1:0);

Strijelci za „Neimare“ bili su: Anel Dedić u 33′ i Erdin Ramić u 40′, a golove za „Futsal Željezničar“ su postigli Eldar Bašović u 20′ i 32′, te Anel Radmilović u 40′.

Crveni karton (2.žuti) u 40′ Seldin Zatagić  (MNK Neimari);

Sastav ekipe MNK Neimari:

Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Erdin Ramić, Anel Dedić, Haris Čakić (golman), Samir Spahić (golman), Elmin Zatagić, Alija Bajrić, Sulejman Salkić, Amar Vehabović, Enis Ismić, Senaid Hercegovac; (Trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Rezultati 5.kola

Sarajevo: FK Futsal Željezničar – MNK Neimari 3:2

Vitez: KMF Vitez – MNK Žepče 4:3

Fojnica: MNK Fojnica – MNK Futsal Team 3:12

(Slobodna je bila ekipa MNK Usora)

Nakon petog kola, prva na tabeli je ekipa MNK Futsal Team iz Tešnja sa 12 bodova, a onda slijede MNK Neimari, FK Futsal Željezničar i KMF Vitez sa devet, s tim da Futsal Željezničar i Neimari imaju po utakmicu manje. Na petom i šestom mjestu su MNK Žepče i MNK Usora sa po 3 boda, dok je MNK Fojnica bez bodova na sedmom mjestu.

Parovi 6.kola:

Zenica: MNK Neimari – MNK Fojnica

Žepče: MNK Žepče – FK Futsal Željezničar

Usora: MNK Usora – KMF Vitez

(Slobodna ekipa MNK Futsal Team)

E.Imamović

Foto MNK „Neimari“

Dodatak izvještaju, saopštenje-izvještaj iz MNK Neimari, kojeg prenosimo u cjelosti:

PRVI PORAZ

Eh evo i nas. Rekoše stari ljudi davno “neka prenoći”, pa smo i mi ostavili da utisci prenoće i da vam danas napišemo izvještaj sa sinoćne utakmice u kojoj smo kao što ste vjerovatno već vidjeli, poraženi od ekipe Futsal klub Željezničar rezultatom 3:2.

Na samom početku zaista se želimo zahvaliti ekipi Željezničara na fer, korektnoj i čvrstoj utakmici. Zaista je bila ona prava muška.

Poraz je sastavni dio igre i lekcija za budućnost, tako da smo itekako svjesni da ovo nije ni prvi ni posljednji koji ćemo doživjeti kroz naš put kojim hodimo kako bismo došli do zacrtanog cilja. Zaista nismo od onih kolektiva i klubova koji za poraze krive druge nego isključivo izvlačimo pouke i poruke kako napredovati i biti što bolji.

Međutim, ono što želimo reći i skrenuti pažnju SVIMA onima koji vole sport, koji vole futsal jeste da ne smijemo SVI ZAJEDNO dozvoliti ono što se sinoć desilo u Sarajevu u režiji sudijskog dvojca iz Goražda. Zaista je žalosno da jedan onakav derbi i jednu onakvu utakmicu i poslasticu za sve one navijače koji su došli u dvoranu, POKVARE osobe koje bi trebale biti tu da dijele PRAVDU.

Ako vam kažemo da je na jednoj utakmici suđeno 7 deveteraca (6 za domaćina i 1 za nas) od kojih je postignuto 4 gola (3 domaćini, 1 mi) od ukupno 5 golova na utakmici, vjerujem da će vam biti sve jasno. Čak ni domaća publika koja je bila u dvorani nije mogla da vjeruje šta su ti momci sve svirali.

Obratite pažnju samo na ovo. 1 sekunda do kraja prvog poluvremena svira DEVETERAC, kad gosti postižu prvi pogodak za 1:0. 8 sekundi do kraja kompletne utakmice pri rezultatu 2:2, mi imamo aut koji nam SUDIJA uzima jer je kao nepravilno izveden. Sudi loptu za domaćina, daje CRVENI KARTON našem kapitenu. Domaćini izvode aut, naš igrač izlazi u blok šut, i zamislite, SUDIJA svira faul i novi deveterac iz kojeg domaćini postižu treći gol iz svog ŠESTOG deveterca.

Zaključite sami…

Još jednom napominjemo. Sve napisano se odnosi isključivo na sudije, a nikako na ekipu Željezničara kojoj ovim putem želimo svu sreću u nastavku takmičenja i toplu dobrodošlicu u Zenicu u drugom dijelu sezone kada ćemo mi biti domaćini.

OPET MOLIMO SVE ONE KOJI VOLE SPORT, NEMOJMO DOZVOLITI DA NAM OVAKO UNIŠTAVAJU FUTSAL, NEMOJMO DOZVOLITI SKNAVLJENJE SVEGA ONOGA ŠTO SVI MI VOLIMO I U ČEMU UŽIVAMO.

Mi nastavljamo dalje sa pripremama narednih utakmica, u kojim ćemo aBd pokazati da je poraz za nas zaista samo lekcija iz koje učimo.

GRADIMO ZAJEDNO

MNK Neimari Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno