Ostali sportovi

Skijaški klub ZE 2010 sportski kolektiv sa sjajnom organizacijom i rezultatima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skijaški klub ZE 2010 Zenica proteklog vikenda proslavio je svoj 12. rođendan. U jednom zeničkom hotelu održali su Bijelu večer kojoj su prisustvovali članovi i prijatelji kluba kao i sponzori. Do sada je kroz skijaški klub prošao veći broj takmičara u dobi od 7 do 18 godina, dajući značajan udio u razvoju skijanja u našoj državi, bilo kroz takmičenja ili kroz neke druge manifestacije i događanja.

Zahvalnice za podršku klubu na Bijeloj večeri su dobili: Emir Korlat, Radislav Dodik, Boris Crljenica, Harun Imamović, Lejla Duraković, Mladen Perić, Hotel Dubrovnik, za pomoć i potporu u radu ski klubu ZE-2010 dobili su Edin Šarić, predsjednik osnivačke skupštine kluba, Darijan Mileusnić i Kenan Sarajlić, prvi treneri kluba, zatim Igor Božić iz Asocijacije trenera i učitelja skijanja u BiH, Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC “Sveti Pavao” Zenica za pomoć u radu i razvoju kluba, Sportsko društvo “WINNER” Zenica za stalnu podršku u razvoju kluba, te za popularizaciju i razvoj skijanja Mirsad Čizmo i Harun Hodžić. Jure Miljak, predsjednik UO ski kluba Zenica 2010 uručio je plakete Alenu Bičakčiću i Dajri Duraković kao najboljim skijašima u protekloj sezoni i Mariju Mileusniću za ostvarene rezultate u sezoni 2021/2022.

O sjajnim rezultatima, radu kluba, te ciljevima u narednom periodu nešto više kazao je i sekretar kluba Alem Pripoljac.

“Skijaški klub ZE 2010 sudjeluje na svim takmičenjima u okviru državnog prvenstva BiH u Alpskom skijanju. Pored toga naši skijaši su se do sada takmičili u Austriji, Italiji, Francuskoj, Kanadi, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Četiri takmičara su bili članovi Alpske reprezentacije BiH. Elvedina Muzaferija, trenutno najbolja alpska skijašica u BiH u svim kategorijama, učesnica Olimpijski igara u Pekingu i 18-godišnji Alen Bičakčić, vicešampion BiH za sezonu 2021/22 predstavnik BiH na Svjetskim Olimpijskim igrama mladih koje su održane u februaru 2020 (alpske discipline) te član Alpske reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu održanom u Adelbodenu u februaru 2021. su ostvarili najbolje rezultate. Također, naša mlada ski nada Dajra Duraković, već uveliko predstavlja BiH na FIS utrkama te utrkama susjednih država gdje je sudjelovala do sada van konkurencije kao predstavnik našeg kluba i naše države, a u sezoni 2021/2022 je bila prvak države BiH i najuspješniji takmičar u disciplinama alpskog skijanja u okviru državnog prvenstva. Tajra Šahbazović, naša mlada takmičarka u kategoriji U-16 je također bila član B tima Ski reprezentacije BiH, i zajedno sa Dajrom sudjelovala na svim utrkama i državnog prvenstva i u okviru FIS utrka” kazao je Pripoljac.

Edukacija trenera koji su u klubu

“Naših šest nekadašnjih takmičara završili su seminare ATUS-a za stjecanje licence instruktora i trenera skijanja i nastavili prenositi svoja ski znanja na mlađe generacije. Tu su nekadašnji takmičari a sadašnji instruktori i treneri u klubu: Dženan Malkić, Faris Hodžić, Din Pripoljac, Doris Miljak, Denis Bičaklčić, Mario Mileusnić, Kenan Sarajlić, Sanjin Terzić, Elena Trajkov, Farah Pripoljac, Eldar Hodžić, Karlo Kolar i prvi trener u klubu Darijan Mileusnić. Za sezonu 2022/2023 pripremamo i dva velika projekta, a to su pokretanje škole skijanja za buduće takmičare i organiziranje utrke na nivou državnog prvenstva BiH, koju bi organizirali na Vlašiću ili na Kupresu, obzirom da na području Zeničko-dobojskog kantona ne postoje skijališta na kojima bi se mogle organizovati utrke državnog prvenstva”, kazao je Pripoljac.

Posebno su u klubu ponosni na činjenicu da su njihova dva takmičara na sjednici Olimpijskog komiteta 13. septembra u Sarajevu, primili nagrade. Dajra Duraković kao najbolja takmičarka u kategoriji U-14 i Alen Bičakčić kao drugi junior u BiH u alpskim disciplinama. Ponosni su i što je klub prošlu sezonu završio na osmom mjestu i što imaju vrlo nadarene i jako dobre takmičare koji su spremni i dalje voziti sve utrke za klub. Uz Dajru, Alena i Tajru, tu su još Luka Dodik, Faris i Iman Fazlihodžić, Dalija Duraković, trenutno najmlađa takmičarka i velika nada skijanja, Ena Blažević, Karla Akrapović, braća Pašalić…

Plan priprema za Dajru Duraković, najbolju mladu skijašicu u BiH.

U razgovoru sa Mariom Mileusnićem smo saznali plan priprema i takmičenja za ovu sezonu za Dajru Duraković. Ova odlična skijašica dan nakon Bijele večeri je otputovala za Kronplatz u Italiji gdje će obaviti pripreme. Kada su u pitanju ino i reprezentativne trke tu su: Hafjell (Norveška) – kamp brzih disciplina u decembru, Kronplatz – trening, Weinebene (Austrija) – trka VSL i SL, Folgaria (Italija) – trka VSL i SL, Trofeo Alpecimbra (Italija) – trka VSL i SL u januaru, Škofja Loka (Slovenija) -trka VSL i SL, Zagreb (Hrvatska) Children FIS trka VSL i SL u februaru, Kartisch (Austria) – trka VSL,SL i SG, Tervisio – Abetone (Italija) trka VSL i SL, Pinocchio (Italija) – Children FIS VSL i SL, Val d’lsere (Francuska) – trka VSL i SL, La Scara (Italija) – Children FIS VSL i SL i Whistler cup (Kanada) – VSL,SL i SG trka u martu. Pored ovoga Dajra Duraković voziće sve domaće i cup trke.

Kada je u pitanju ovaj sportski kolektiv, sigurno da zaslužuju veću pažnju, ne vole kukati niti moliti, ali nadaju se većoj podršci Grada Zenica, ali i Zeničko-dobojskog kantona, za svoj dosadašnji rad zahvalni su sponzorima i roditeljima od takmičara bez kojih klub ne bi mogao ni postojati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno