Nogomet

Fuad Kasumović kandidat za predsjednika Čelika

Fuad Kasumović
Fuad Kasumović

Fuad Kasumović ako dobije podršku svih kojima je stalo do kluba, spreman se staviti na raspolaganje Čeliku.

Situacija na Bilinom polju čini se nikad nije bila teža. Trostruki prvak i dvostruki osvajač Kup-a BiH već mjesecima je bez uprave, a više od godinu dana je i od kako su mu navijači okrenuli leđa. Oni traže promjene i to temeljite. Od Statuta, kadrova… Promjene želi i Odbor za hitnost koji je kao privremeno tijelo dobio mandat Skupštine da vodi klub do izbora novog predsjednika, Upravnog odbora… Sizifovskog posla na Bilinom polju u vrijeme globalno teške situacije, u vrijeme kada je Čelik u milionskim dugovima i predstoji mu licenciranje za domaću ligu, malo je ko spreman se prihvatiti. Ime Fuada Kasumovića, ekonomskog eksperta priznatog u BiH i inostranstvu, od nedavno se i medijski povezuje sa mandatarskom funkcijom. Na tragu informacija koje su putem društvenih mreža, o sastancima na temu izbora novog rukovodstva, plasirali navijači, kontaktirali smo i gospodina Kasumovića koji je priznao da ima konekciju sa Odborom za hitnost, navijačima, kao i da je dobro upoznat sa stavom Neformalne grupe građana „Za Čelik“.

„Tačno je da smo razgovarali na temu Čelika. Ne bježim od tog posla koji je sigurno velika obaveza i odgovornost. Naravno, prema lokalnoj zajednici i gradu gdje živim također želim biti odgovoran jer između Zenice i Čelika je znak jednakosti. Međutim, ima tu dosta posla, trebaju mnoge stvari da se postave na mjesto kako bi krenuli u akciju spašavanja Čelika“, kaže Kasumović koji je podsjećamo bio predsjednik Čelika ali se povukao iz razloga neslaganja sa politikom prekomjernog trošenja, odnosno zaduživanja.

Iz kratkog razgovora, jasno nam je da je dobro upoznat sa situacijom na Bilinom polju.

„Naravno da sam pratio šta se dešava u Čeliku. Znam i za zahtjeve navijača i Neformalne grupe građana Za Čelik. Oni imaju dobre namjere i njihov prijedlog je konstruktivan i o tome treba pričati. Dosta je Čeliku bilo opozicija. Trenutak je da se sjedne za stol i dogovori jer svi imaju isti cilj – jak, stabilan i europski Čelik. Zato bi trebalo sjesti i sa premijerom Zeničko – dobojskog kantona, sa gradonačelnikom, predstavnicima navijača, momcima iz NGG Za Čelik i svima koji mogu i žele dobro. Dogovor o sudbini Čelik je moguć“, zaključio je Kasumović.

Prema potezima Odbora za hitnost, reakcijama navijača, ali i situaciji koja (ne)vlada u klupskim prostorijama, izvjesno je da će finiš 2015. i početak 2016. godine donijeti promjene u Čeliku. Nadamo se na bolje…

sportzdk.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem