Nogomet

Pobjeda Čelika u Zvorniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda Čelika u Zvorniku. 18.kolo BH Telekom Premijer nogometne lige BiH. FK DRINA – NK ČELIK 0:2 . U utakmici 18.kola BH Telekom Premijer nogometne lige BiH (treće kolo iz proljetnog rasporeda prvenstva), danas su u Zvorniku igrali domaća FK Drina i zenički NK Čelik. Završeno je zasluženom pobjedom Čelika.  REZULTAT: DRINA- ČELIK 0:2 (0:1);

Strijelci: 0:1 (Benjamin Čolić u 38.’), 0:2 (Marin Popović u 76.minuti iz penala).
Stadion u Zvorniku. Vrijeme hladno (+3*C). Glavni sudija: Šehović Admir (Sarajevo), pomoćnici: A1: Đozić Enes (Sarajevo) A2: Milić Dženan (Sarajevo); Delegat Banda Izet (Brčko);

Početni sastavi timova:
DRINA: Erić, Borislav Erić, Petrović, Ivanović, Ilić, Kikić, Jakšić, Pečenica, Čulum, Čolović, Popović.
ČELIK: Adilović, Grahovac, Bajraktarević, Karić, Kojić, Popović, Marin Popović, Bureković, Hećo, Jusić, Čolić (Trener Elvedin Beganović).
Utakmicu u Zvorniku kod Čelika su, zbog kartona, propustili Vernes Selimović i Fenan Salčinović, dok su zbog povreda izostali Semir Pezer i Anel Dedić.
Tok utakmice:
Domaći krenuli ofanzivnije u meč, ali nisu stvorili ozbiljniju priliku za razliku od Čelika koji je imao šansu u 12. minuti susreta preko Bajraktarevića, a potom i Čolića, ali promjene rezultata nije bilo.
17.minut -Čelik je preko Kojića imao dobru priliku koji nije uspio savladati golmana domaćih Erića.
38.minut- 0:1, Čelik poveo preko Benjamina Čolića. Nakon kornera lopta je došla do slobodnog Čolića, koji
je poluvolejom šutirao prema golu. Na putu prema golu lopta je zakačila Jakšića.
40.minut-Marin Popović neprecizan iz prilično povoljne situacije.
Jedini šut u okvir gola domaći su uputili u 44.minuti prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu domaći su krenuli nešto ofanzivnije i imali nešto više od igre i dvije poluprilike, ali je novu priliku, ponovo, imao Čelik preko Marina Popovića, koji je „mlako“ šutirao i golman Erić je sa lakoćom odbranio.
76.minut – 0:2, Marin Popović je pogodio iz jedanaesterca, jer je oboren Semir Bajraktarević u šesnaestercu. Domaći ostaju sa 10 igrača, jer je zbog drugog žutog kartona isključen B.Erić, koji je faulirao Bajraktarevića u šesnaestercu. Bio je još jedan penal za Čelik (74.minut) , ali je Mahir Karić slabo šutirao, tako da je golman Drine, Erić, odbranio. Potpuno zaslužena pobjeda Čelika u Zvorniku.
Čelik je u prvoj utakmici (o8.avgusta 2015.god.) na Bilinom polju slavio 2:1 i to golom u sudijskom vremenu drugog dijela igre, kada je pogodio Anel Dedić.

U narednom 19.kolu (20.02. 2016.god.) Čelik je domaćin Travniku, a Drina ide u goste Rudaru iz Prijedora.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno