Nogomet

FSBiH do kraj sedmice imenuje selektora Zmajeva, bh. legenda će naslijediti Hadžibegića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine do kraja sedmice trebala bi dobiti novog selektora.

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora FSBiH novi sastanak je okvirno dogovoren za početak augusta.

Kako saznaje Faktor nasljednik Faruka Hadžibegića trebao bi biti izabran na predstojećoj sjednici fudbalske vlade koja bi trebala biti zakazana da kraja sedmice, a kako smo već pisali to će po svemu sudeći biti Meho Kodro.

– Tako nekako, ali ima još pojedinosti da se izdogovaraju – potvrđeno je za Faktor iz FSBiH.

Hadžibegić je “postao bivši” 23. juna nakon što je upisao treći vezani poraz u kvalifikacijama za EURO 2024, a kap koja je prelila čašu bio je smarotan poraz od Luksemburga na Bilinom polju (0:2).

Kodro će imati težak zadatak da odvede naš državni tim do jednog od prva dva mjesta u grupi, koja vode na EP, ali će imati priliku da uigra ekipu za baraž kojeg su Zmajevi osigurali osvajanjem prvog mjesta u Ligi nacija – grupa B3 i preko kojeg će imati priliku da se domognu plasmana na EURO u Njemačku i višemilionske nagrade.

Našu A reprezentaciju za nešto više od mjesec očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a 8. septembra ćemo na Bilinom polju ugostiti Lihtenštajn.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno