– U razgovoru nam je rekao da, koliko mu vrijeme dozvoljava, prati rad Nogometnog kluba Čelik i da je izuzetno sretan zbog svih pozitivnih dešavanja u klubu. Pozvao je sve navijače da podrže Čelikovu priču učlanjenjem u klub – piše u objavi kluba sa Bilinog polja.

Tuka je ovom prilikom zadužio je dres sa brojem 45.

– Izuzetno smo ponosni što svakim danom klupska baza članova kontinuirano raste. Sretni smo što je pozitivnu priču prepoznala osoba koja je prepoznatljiva u svim krajevima svijeta, iza koje stoje mnoge medalje sa raznih svjetskih takmičenja, te osobu koja je svoju karijeru započela upravo u Zenici, našem gradu. Naš klub trenutno ima 440 članova kluba gdje svaki od njih ima jednako pravo u donošenju najvažnijih odluka za klub, te je redovno izvještavan o planovima i finansijskim rezultatima kluba. Ponosni smo što je Čelik klub koji pripada svojim članovima, a svaki član je ujedno i jedan od mnogobrojnih vlasnika voljenog kluba, kažu u Čeliku.
Ove godine su nam pokazale da ljubav prema Čeliku nije i nikad na može biti izbrisana. U klub su dolazili ljudi svih profila, neki od njih odvajajući i zadnju marku da pomognu svoj klub ne tražeći ništa zauzvrat, pa čak ni ulazak na stadion da gledaju voljeni klub, a također su dolazile i osobe koje su izuzetno uspješne u svojim sferama djelovanja. Svi oni, odnosno svi vi, ste pokazali da Čelik ima snagu, ima svoje sinove i kćerke koji će ga uvijek nositi u srcu.
Čelikovci su pokazali zajedništvo dolazeći iz drugih gradova, izlazeći sa posla ili uskraćujući sebi nešto kako bi podržali klub – ostajemo nemjerljivo zahvalni svima koji su podržali rad kluba bez obzira o kojem se iznosu radi kao i svima onima koji će se učlaniti u klub kada to budu mogli.
Ovom prilikom pozivamo i ostale navijače da se učlane, ako to već do sada nisu uradili, u Nogometni klub Čelik. Lična karta svakog Čelikovca – članska kartica. Naš DNK… ČELIK!