Nogomet

Foto: ŽNK Čelik bolji od Radnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PREMIJER NOGOMETNA LIGA BiH ZA ŽENE – 16.KOLO. ŽNK ČELIK – ŽFK RADNIK BUMERANG 3:2 – POBJEDA NOGOMETAŠICA ČELIKA U DERBIJU.  U 16. kolu ženske Premijer nogometne lige BiH, sezona 2014/2015, ženski nogometni klub Čelik iz Zenice sastao se u Zenici sa ekipom ŽFK Radnik Bumerang iz Bijeljine. Završeno je pobjedom nogometašica Čelika. REZULTAT: ČELIK – RADNIK BUMERANG 3:2 (3:1);

Strijelci: Arijana Puljić u 32. i 41.min., Admira Fetić u 28.min. za Čelik, te Valentina Šakotić u 13. i Milica Jović u 60.min. za Radnik Bumerang.
Glavni sudija: Bojana Tošić (Gradiška), delegat Ljubiša Tripunović (Doboj), posmatrač suđenja Elmir Pilav (Sarajevo);
Za ŽNK Čelik danas su nastupile:

# Ime i prezime Zamjena Kartoni Gol
6 Sumeja Bektaš      
18 Arijana Puljić     32.,41.
17 Ajla Pašalić      
4 Admira Fetić     28.
20 Adisa Vazda 86′    
11 Merima Šabić      
5 Lejla Koluh      
9 Nermana Kablar   48′  
15 Muamera Pezer      
8 Merita Mehanović 60′    
12 Arnela Begić      
Izmjene
2 Safeta Kavaz 86′      
13 Berina Kobilica 60′      

 (trener: Vahida Mujčinović)

Utakmica je odigrana u 15,30 sati na “A” terenu stadiona na Kamberovićima, po oblačnom i pomalo kišovitom vremenu (+8*C), pred oko 20-ak gledalaca.

Nogometašice Čelika su pružile dostojan otpor favorizovanim gošćama iz Bijeljine i sasvim zasluženo došle do velike pobjede u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Domaće su nastupile bez prvog golmana Arnele Šabanović, koja je povrijeđena. Nju je zamjenila Arnela Begić, koja je, takođe, nastupila vidno povrijeđena, ali je herojski izdržala do kraja utakmice.

Povele su gošće u 13.minuti iz dosta sumnjive situacije, jer se činilo da je igračica Radnika bila u ofsajdu, ali sudije nisu reagovale. Na 1:1 izjednačila je Admira Fetić u 28.minuti nakon odličnog prodora Sumeje Bektaš i ubačaja na drugu stativu, gdje se našla Fetić i pogodila gol gošći.

U 32.minuti potpuni preokret. Na centaršut Sumeje Bektaš, iskusna Arijana Puljić prebacila je loptu glavom preko istrčale golmanice gošći za vođstvo domaćih od 2:1. Na 3:1 za domaće ponovo je strijelac bila Arijana Puljić nakon jedne greške gostujuće golmanice, jer je kod istrčavanja nespretno zahvatila loptu koja je došla do Puljić i ona je pospremila u prazan gol.

U drugom poluvremenu gošće su vršile pritisak i jednu grešku domaće odbrane iskoristile i postigle drugi gol.

Na 3:2 gošće su smanjile u 60.minuti. Igračice Čelika nisu iskoristile dvije šanse u drugom poluvremenu, pa je utakmica završena rezultatom 3 :2 za Čelik. Ovu pobjedu igračice Čelika su zaslužile, jer su ostavile srce na terenu i pokazale veliku borbenost i želju za pobjedom.

Ekrem Imamović za Zenicablog

Više na

Posted by Zenicablog on 18. April 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno