Zločini

FOTO: Zenička policija rasvijetlila pet teških krađa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Policijske Uprave I, Odsjeka kriminalističke policije su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela “Teška krađa” iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, koja su počinjena u proteklom periodu na području Grada Zenica i to;

  • Dana 09.10.2023. godine Policijskoj stanici Centar prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa” iz člana 287. KZ FBiH u sportsku kladionicu “5 plus”, d.o.o. Vitez, poslovna jedinica 721. Zenica, koja je locirana u Zenici, u ulici Stara Čaršija broj 2, Grad Zenica, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od 3.400 KM, koje je počinjeno od strane nepoznatog lica,
  • Dana 12.10.2023. godine Policijskoj stanici Centar prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa” iz člana 287. KZ FBiH u ostavu, vlasništvo Ć.S., koja je locirana u Zenici u ulici Maršala Tita bb, Grad Zenica, kojom prilikom je otuđena veća količina sportske opreme, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 700.00 KM, koje je počinjeno od strane nepoznatog lica,
  • Dana 24.10.2023. godine Policijskoj stanici Centar prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa” iz člana 287. KZ FBiH, u prodavnicu “Brojler” doo Sarajevo, poslovna jedinica Zenica 5, locirana u ulici Muhameda Seida Serdarevića broj 1, grad Zenica, kojom prilikom je otuđena veća količina prehrambenih artikala, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 2.500,00 KM, koje je počinjeno od strane nepoznatog lica.

Radeći po prijavi krivičnih djela, te operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, su prikupili saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela može dovesti lice B.I. iz Zenice, koji je dana 26.10.2023.godine lišen slobode, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Otuđeni prehrambeni artikli su pronađeni i vraćeni oštećenom, te će po kompletiranju dokumentacije biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona o počinjenom krivičnom djelu.

  • Dana 19.10.2023. godine Policijskoj stanici Crkvice prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa” iz člana 287. KZ FBiH, u prostorije benzinske pumpe “Bingo petrol”, locirane u ulici Goraždanska bb, Grad Zenica, kojom prilikom je otuđena veća količina cigareta, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 1.200,00 KM, koje je počinjeno od strane nepoznatog lica,

Radeći po prijavi navedenog krivičnog djela, te operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I,  su prikupili saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice O.J. iz Zenice, koji je dana 20.10.2023.godine lišen slobode, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Otuđene cigarete su pronađene i vraćene oštećenom, a izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zenica podnesen je dana 23.10.2023. godine protiv O.J. zbog krivičnog djela “Teške krađe” iz člana 287. KZ F BiH i protiv lica A.A., zbog počinjenog krivičnog djela “Prikrivanje” iz člana 300. Krivičnog zakona F BiH.

  • Dana 24.10.2023. godine, u ulici Kotromanjića, Grad Zernica od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” iz putničkog motornog vozila marke “BMW”, vlasništvo H.E. (rođen godine) iz Zenice. Tom prilikom otuđeno je oko 30 komada polovnih laptopa i ručni sat, marke “Fosil”.

Radeći po prijavi navedenog krivičnog djela, te operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I,  su prikupili saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice Č.J. iz Zenice, koji je dana 29.10.2023.godine lišen slobode, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno