Zenica

FOTO: Zeničanka zadobila povrede glave i noge nakon pada, centar Zenice u katastrofalnom stanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zeničanka zadobila povrede glave i noge nakon pada, centar Zenice u katastrofalnom stanju- Starija Zeničanka zadobila je povrede glave i noge nakon što je pala u centru grada zapevši za uništeni pločnik na koji građani Zenice godinama ukazuju.

Građani Zenice već su navikli da u centru grada imaju pločnik koji već godinama nije saniran kako treba. Brojni projekti sanacije su realizirani u proteklom periodu, ali samo mjesec dana poslije ili nešto više od toga, ploče ponovo postaju nenivelisane što otežava kretanje starijih građana.

Zapinjanje za ploče koje su neravne je svakodnevnica, a danas je u poslijepodnevnim satima jedna starija Zeničanka zadobila povrede glave i noge nakon što je, prema riječima očevidaca, zapela za jednu od ploča, što se vidi i na fotografijama koje nam je ustupio čitatelj.

Na mjestu događaja intervenisala je i Služba Hitne pomoći kao i brojni građani koji su pritekli u pomoć starijoj Zeničanki.

“Ovo može biti vaš majka, mama, tetka, nena… Peta žrtva danas, na vašem pločniku, jedna žena je razbila glavu, ruku, nogu, hitna ju je odvela, plače, skoro 80-godišnjakinja, u centru grada. Kojeg grada, Zenice? Gori put nego prema vrhu Kruščice. Sramota i jedna velika bruka. Nazvat ćemo ih kocke smrti. Što neko dobaci, najbolje quadovima da stari ljudi idu na pijacu”, stoji u jednoj od reakcija na današnji događaj.

Građani se pitaju kada će glavna ulica u Zenici biti adekvatno sanirana, rupe zakrpljene, ploče nivelisane te da li se čeka da jedan od padova bude sa smrtnim posljedicama da bi se nadležne službe aktivirale i na kraju izvođač radova posao uradio kako treba.

Foto: Čitatelj Zenicablog i klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno