Zenica

FOTO: Medicinskim sestrama-tehničarima u Zenici dodijeljene zahvalnice i plakete

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Međunarodni dan sestrinstva jučer je obilježen u Hotelu Zenica u organizaciji Komore medicinskih sestara-tehničara Zeničko-dobojskog kantona na kojoj su podijeljena priznanja, nagrade i zahvalnice za angažman u službi.

Današnji događaj kojeg je Komora medicinskih sestara-tehničara Zeničko-dobojskog kantona obilježila u Zenici imao je za cilj ukazati na važnost ovog medicinskog osoblja u zdravstvenom sektoru ovog kantona koji se pokazao kao neizostavni dio sistema koji je bio na koljenima u vrijeme pandemije koronavirusa.

U sklopu Međunarodnog dana sestrinstva na Medicinskom fakultetu u Zenici održano je i predavanje za buduće medicinske sestre-tehničare, a slogan ovogodišnjeg praznika je “Naše sestre, naša su budućnost”.

“Ovaj slogan nas zapravo inicira da što kvalitetnije odgovorimo izazovima koji se pred nama nalaze”, kazala je predsjednica Komore medicinskih sestara-tehničara ZDK Sabina Čolić te dodala da uz dobru edukaciju sestre moraju posjedovati i moralne vrijednosti.

Na današnjem događaju u Hotelu Zenica dodijeljene su i zahvalnice, nagrade, ali i plakete i to Fahrudinu Heci za životno djelo, Irma Ganić-Hodžić je dobitnica zlatne plakete, a Dijana Jerković je dobitnica srebrne plakete za poseban doprinos službi.

Ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Tanja Radoš-Kosić je kazala da se danas slavi i odaje priznanje važnosti rada mediciniskih sestara-tehničara i doprinosa zdravstvenom sektoru.

“Nezamjenjivu ulogu u zdravstvenom sustavu i izvan njega činite upravo vi, medicinske sestre i tehničari. Zaslužili ste mnogo više od toga da vam se posveti jedan dan u godini, posebno to znaju pacijenti koji su boravkom u bolnici vašu brigu osjetili na vlastitoj koži. Ponosna sam na svaki vaš doprinos i svako postignuće”, kazala je Radoš-Kosić te svim medicinskim sestrama i tehničarima uputila iskrene čestitke.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno