Zenica

Osnovci KŠC Sveti Pavao odali počast prvoj civilnoj žrtvi rata u Zenici Matei Jurić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom 31. godišnjice od pogibije Matee Jurić, prve civilne žrtve proteklog rata u Bosni i Hercegovini na području Grada Zenica, delegacija osnovaca Povijesne sekcije Katoličkog školskog centra Sveti Pavao položila je cvijeće na Spomen-ploči u zeničkom naselju Radakovo. Đake je predvodila njihova nastavnica Maja Pandža.

Matea Jurić kćerka je Drage i Slavice Jurić, a na današnji dan 1992. godine, život je izgubila na tom mjestu prije svog drugog rođendana. Jurić je poginula je od zalutalog metka iz tadašnje kasarne Jugoslovenske narodne armije u naselju Bilmišće, a još 2006. godine predmet istrage o uzrocima pogibije iz nadležnosti Kantonalnog tužilaštva Zenica izmješten je u nadležnost Tužilaštva BiH.

U organizaciji Komisije za obilježavanje značajnih datuma Grada Zenica, tradicionalno odavanje počasti ovoj poginuloj djevojčici povodom 31. godišnjice, kako su dani vikenda, zakazano je za ponedjeljak, 16. maja, sa početkom u 9.30 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno