Ostali sportovi

FOTO: Zeničanima jedno prvo i tri druga mjesta na pojedinačnom kadetsko/juniorsko prvenstvo ŠS FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zeničanima jedno prvo i tri druga mjesta na pojedinačnom kadetsko/juniorsko prvenstvo ŠS FBiH- Šahovski savez Federacije BiH i ŠK Bihać, u hotelu Swissplus u Bihaću organizovao je 27. kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠS Federacije Bosne i Hercegovine. Organizator je bio ŠSFBiH, a tehnički organizator Šahovski klub „Bihać“, iz Bihaća.

Na prvenstvu je uzelo učešće 64 takmičara iz 12 klubova i dvije osnovne škole.

27.pojedinačno otvoreno kadetsko prvenstvo ŠSFBiH za 2021.godinu (kategorije do 8, 10,12, 14, 16 i 18 godina), te juniorsko prvenstvo ŠSFBiH (do 20 godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji, održalo se u Bihaću, u vremenu od 20.do 23.maja 2021. godine.

Svoje gradove su predstavljali kadeti/juniori iz Bihaća, Cazina, Bužima, Mostara, Sarajeva (Alpong Sarajevo, Junior Sarajevo i OŠ Ilidža), Zenice (ŠK Čelik Zenica), Doboja (Akademija šampiona, OŠK Doboj-istok), Živinica (OŠK Živinice), D. Brčko (ŠK Magnus).

Zenicu je predstavljalo šest takmičara iz ŠK Čelik. Prvo mjesto i prvakinja FBiH  postala je Lamija Hatibović u kategoriji Ž-10, dok su druga mjesta osvojili:  Nermin Hatibović (M-12), Adna Kos (Ž-18) i Elma Kos (Ž-20). U kategoriji M-18 Zeničani Imran Kratina i Emrah Pašić osvojili su sedmo, odnosno deveto mjesto. Takođe, glavni sudija na turniru bio je mladi Zeničanin, NA Belmir Miskić i pomoćne sudije IA Sejfudin Miskić i IM Goran Trkulja iz Zenice.

Pravo nastupa imali su neregistrovani kadeti i juniori s prebivalištem u FBiH, kao i kadeti i juniori registrirovani  u ŠS Kantona-klubova ŠSFBiH; Kontrolno vrijeme bilo je 60 minuta.

Pobjednici po kategorijama osvojili su titule prvaka ŠSFBiH. Po četiri prvoplasirana iz svake grupe stekli su pravo učešća na prvenstvu BiH. Pobjednici su osvojili pehar, medalje i diplome ŠSFBiH, dok drugo i treće plasirani medalje i diplome.

Direktor prvenstva bio je Edo Duraković, glavni sudija NA Belmir Miskić iz Zenice, pomoćne sudije su bili IA Sejfudin Miskić (Zenica),  IM Goran Trkulja (Zenica), IM Zoran Runić (Bijeljina).

U prostoru za igru poštovale su se naredbe Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Kriznog štaba Federacije BiH i Kriznog štaba Unsko-sanskog kantona vezane za epidemiju COVID-19.

E.Imamović

Foto B.i S Miskić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno