Nogomet

FOTO: Zeničani treniraju na Kamberovića polju, mladi igrači skreću pažnju na sebe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika od utorka se nalaze u pogonu, a prvi dio priprema kako su već najavili odradit će u Zenici, na Kamberovića polju. Zeničani su ozbiljni da već u prvoj sezoni u 1.ligi FBiH budu ozbiljan pretendent za vrh tabele.

U odnosu na prošlu sezonu crno-crvene čekaju znatno teža gostovanja i kvalitetniji protivnici čega su i svjesni na Bilinom polju, pa su samo u par dana angažovali devet novajlija (Mehić, Salkanović, Piljug, Bajramović, Brkić, Horić, Hrelja, Šarić, Tabaković). Na treninzima se od utorka nalazi i 18-godišnji napadač Hamza Bronja, koji je u prošloj sezoni nastupao za juniorsku selekciju Novog Pazara, a u finišu prvenstva odigrao je nekoliko utakmica i za seniorski tim. Ako Bronja zadovolji stručni štab na treninzima i prijateljskim utakmicama onda će i prelazni rok za Zeničane biti zaključen. Treba istaći da je na treningu oko 30-tak nogometaša, a većina njih su igrači do 21. godine. Neki će sigurno na posudbu u neki klub, budući da će prije odlaska na Kupres stručni štab skratiti spisak na 25 igrača, odnosno 22 nogometaša i tri golmana.

Kako smo i ranije pisali prvi dio priprema je do 23. Jula u Zenici, nakon toga od 24. Jula ekipa ide na priprema na Kupres, gdje ostaje do 1. Avgusta. Posljednji dio priprema bit će odrađen na Bilinom polju.

Kada su u pitanju prijateljske utakmice. Prvi pripremni meč zakazan je za 15. Juli na Kamberovića polju protiv ekipe Mladost Kikači, sedam dana kasnije ponovo u Zenici će Čelik dočekati Rudar iz Kaknja, dok će na Kupresu odigrati dvije pripremne utakmice. Jedna će biti protiv BSK Banja Luka, dok će se druga naknadno dogovoriti. Generalka pred početak sezone je 5. Avgusta na Bilinom polju, a protivnik Zeničanima će biti ekipa Laktaša, inače član 1.lige RS-a.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno