Nogomet

Horić: Karijeru ću završiti u Čeliku, naredne sezone želimo biti u vrhu tabele

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika od utorka su krenuli s pripremama za sljedeću sezonu, gdje im je cilj biti u vrhu 1.lige FBiH. Svjesni su na Bilinom polju da ih očekuju znatno teži protivnici i utakmice, s toga su i angažovali devet novih igrača, od kojih je jedno dobro poznato ime.

Naravno riječ je o 32-godišnjem Kenanu Horiću, koji se tako vratio u matični klub, nakon dvije sezone provedene u Posušju, gdje je bio standardan član ekipe koja je igrala u Premijer ligi, Povratak Horića mnogo će značiti Čeliku kako na terenu, tako i van njega.

Pred današnji trening razgovarali smo sa stoperom Zeničana, koji očekuje da naredne sezone Čelik bude još jači, a očekuje i da svoju nogometnu karijeru završi u matičnom klubu.

“Nakon dvije lijepe godine u Posušju, gdje mi je stvarno bilo lijepo i ovom prilikom se zahvaljujem rukovodstvu kluba, trenerima, igračima i navijačima i u lijepom sjećanju će mi ostati taj period proveden u tom klubu, Što se tiče mog kluba Čelika, tu sam došao sam da pomognem u ostvarenju klupskih ciljeva i još uvijek ne razmišljam o završetku karijere. Sigurno je da ću u ovom klubu okončati igračku karijeru, ali kad će to biti vrijeme će pokazati. Ovom prilikom zahvaljujem se ljudima iz Čelika na ukazanom povjerenju što smo našli zajednički jezik i što sam se vratio”, ističe Horić.

Kako ti se čini sada Čelik, mišljenje je da klub ide ka pravom smjeru

“Kako klub trenutno funkcioniše to me ustvari zaintrigiralo da se vratim u Čelik, gdje je sigurno zdrava atmosfera i konkurencija, vidimo da lijepe vijesti dolaze iz dana u dan, tako da mogu kazati sve najbolje o klubu”, kaže iskusni defanzivac.

Za kraj je komentarisao i ambicije kluba u narednoj sezoni

“Sigurno je da Čelik svaku utakmicu treba i mora ići na pobjedu, očekujemo da budemo u vrhu tabele, a ako nam se ukaže prilika da uđemo u Premijer ligu sigurno je nećemo ispustiti. Sigurno da je u fokusu da se što bolje spremimo, da imamo što zdraviju atmosferu u svlačionici i da obradujemo naše navijače. Vrh tabele je fokus naš u narednoj sezoni”, kazao je za SportSport.ba Kenan Horić.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno