Nogomet

FK Sloboda kontaktirala Duvnjaka, odgovor trenera Čelika bio je jasan i logičan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Fudbalskom klubu Sloboda danas je održana press konferencija na kojoj su se prisutnim medijima obratili predsjednik Senad Mujkanović i potpredsjednik Dejan Pavić.

Nova Uprava Slobode ima plan da se ekspresno vrati u Premijer ligu, a da se za dvije godine bori za izlazak u Evropu. Svakako da ćemo vidjeti hoće li uspjeti novo rukovodstvo kluba s Tušnja ispuniti svoje ciljeve.

Kako smo već ranije pisali jedan od kandidata za trenera Slobode je Zlatan Nalić, kojem bi to ujedno bio povratak na trenersku klupu kluba s Tušnja. Osim Nalića kako saznajemo rukovodstvo kluba kontaktiralo je i Darka Vojvodića, te sadašnjeg trenera NK Čelik, mladog 33-godišnjeg stručnjaka Armina Duvnjaka, koji je za naš portal potvrdio da je imao poziv s Tušnja.

„Istina, bilo je razgovora kontaktirali su me iz Slobode, malo sam i iznenađen pozivom, ali sam se zahvalio gospodinu Mujkanoviću. Čast mi je što su me zvali i interesovali se za moj angažman, ali ja sam se lijepo zahvalio jer sa Čelikom sam produžio ugovor i imam dugoročne ciljeve, a Slobodi želim sve najbolje u narednom periodu“, kazao je za SportSport.ba Armin Duvnjak.

Duvnjak je za kratko vrijeme napravilo sjajne stvari na klupi Čelika, te u posljednjih godinu dana upisao samo jedan poraz na klupi Zeničana. Crno-crveni su prošle sezone u Kupu BiH izbacili GOŠK i Sarajevo, da bi na jedanaesterce ispali u 1/8 finala Kupa BiH. Za kratko vrijeme mladi Zeničanin je pokazao da je trenerska budućnost kako Čelika, tako i bh. nogometa, te sigurno u Zenici mogu odahnuti jer Duvnjak ima ambiciju dugoročno ostati na klupi kluba s Bilinog polja, odnosno vratiti ga na mjesto koje mu i pripada, a to je Premijer liga BiH.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno