Ostali sportovi

FOTO: Završna aktivnost projekta Ragbi kluba Čelik, „U formi sam, a Ti?“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završna aktivnost projekta Ragbi kluba Čelik, „U formi sam, a Ti?“ – Danas je na Kamberovića polju održana završna aktivnost projekta „U formi sam, a Ti?“, koju je implementiralo Udruženje građana (UG) Ragbi klub Čelik (Rgk) Zenica u proteklom tromjesječnom periodu.

Povodom toga u press salonu na Kamberovića polju prisutnim su se obratili Mirza Oruč, član Upravnog odbora Rgk Čelik Zenica, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, te Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata.

Inače, ova svečanost se trebala održati na terenu gdje je postavljeno šest sprava za vježbanje, ali je zbog kiše promocija prebačena u press salon.

Istaknuto je da je ovaj projekat realizovan u sklopu projekta Smanjenja faktora rizika za stanovništvo BIH, koji je implementiralo Federalno ministarstvo zdravstva, a finansirali su Švicarska agencija za rast i razvoj i Svjetska Banka.

– Projekat “U Formi sam, A Ti?” jedan je od projekata koji se istovremeno implementirao u Gradu Zenici i Gradu Mostaru sa ciljem smanjenja faktora rizika za stanovništvo BiH, a kao ključni su identifikovani: fizička aktivnost, štetnost duhanskog dima, pravilna ishrana i upotreba alkohola. U sklopu smanjenja riziko-faktora fizičke aktivnosti za naše sugrađane i unapređenja lokalnih kapaciteta u ovome procesu UG Ragbi klub Čelik implementirajući projekat “U Formi sam, A TI?!” organizirao je stručni skup pod istim nazivom, sproveo više od 15 radionica na temu unapređenja fizičke aktivnosti sa mladim ljudima, izradio dokument sa strateškim okvirom djelovanja, organizirao 2nd Kids Rugby Fest sa preko 500 učesnika sa ciljem promocije fizičke aktivnosti, te kao glavni cilj ojačao kapacitete lokalne zajednice za bavljenje fizičkom aktivnošću instaliranjem određenog broja sprava za rekreativni park na otvorenom u suradnji sa lokalnom zajednicom i JP za održavanje sportskih objekata  d.o.o. Zenica. Postavljeno je šest sprava za vježbanje i to dvije vrsta vratila, razboj, multifunkcionalna sprava, švedske ljestve i razboj za sklekove. Ovo je oplemenjivanje prostora i poklon Grada Zenice sportistima i rekreantima, a nalaze se iza teniskih i košarkaških terena -, kazao je, pore ostalog, uvodničar Mirza Oruč.

Gradonačelnik Fuad Kasumović izražava zadovoljstvo viđenim i urađenim u ovom rekreativnom parku.

Pohvalio je Rgk Čelik da je jedan od najaktivnijih klubova i da je u ovoj godini organizovao 5-6 velikih menifestacija u gradu,  iako ragbi sport nije u vrhu popularnosti.

-Drago mi je da je međunarodna zajednica prepoznala Zenicu kao evropski grad, koje sam zatekao kao prezadužen, te omogučila finansijska sredstva za postavljanje sprava za vješbanje na otvorenom. Nadam se da će naši sportisti i rekreativci maksimalno koristiti ponuđeno. Ovo je jedan odličan projekat koji je realizovao Ragbi klub Čelik Zenica -, istakao je zenički Gradonačelnik Kasumović.

Nedim Talić ističe da je svaki vid fizičke aktivnosti ekvivalent boljoj zdravstvenoj slici čovjeka. Smatra da će ova teretana na otvorenom biti od izuzetnog značaja sportistima i svim građanima Zenice.

Ovaj implementirani projekat je plod dobre saradnje Ragbi kluba Čelik i JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, uz podršku Gradske uprave.

Na kraju su uručene zahvalnice Gradskoj upravi i Javnom preduzeću (JP) za upravljanje i održavanje sportskih objekata, koje su primili gradonačelnik Fuad Kasumović i direktor JP Nedim Talić i park je predat Gradu Zenica.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno