Ostali sportovi

FOTO: ARS Centar iz Zenice na Internacionalnom takmičenju koreografija X-Dance u Makedoniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: ARS Centar iz Zenice na Internacionalnom takmičenju koreografija X-Dance u Makedoniji – Od 15.-21.06. godine u Makedoniji je održano Internacionalno takmičenje koreografija X-Dance.

Ove godine je kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine ali i regiona, učestvovao i ARS Centar iz Zenice. Na ovom takmičenju imali smo priliku da upoznamo i da se družimo sa takmičarima iz Rusije, Italije, Finske, Ukrajine Izraela i Makedonije.

Malo smo i iznenađeni i zaista ponosni visokim plasmanom naše takmičarke Sajre Spahić (drugo mjesto), obzirom na jaki sastav žirija, jer je presjednik više nego poznati, vrhunski Boris Akimov, legenda Boljšoi teatra. Naravno pored njega su i vrlo značajna imena Konstantin Karin i Marina Onil Spenser, što sveukupno daje kvalitet i značaj samog takmičenja. Naša takmičarka je na poziv učestvovala na Gala večeri gdje se predstavila široj javnosti sa modernom izvedbom: Ilusion.

Ovaj uspjeh ARS Centra je itekako značajan jer je potvrda svog našeg rada i truda, ističe predsjednica ARS Centra gđa. Samira Spahić Rustempašić.

Domaćini čiji je predstavnik gospodin Marjan Kataroski su se pokazali kao izvrsni organizatori, obzirom da se takmičenje održavalo na velikoj sceni Makedonskog narodnog teatra, a mogla se koristiti i teatarska baletna sala za zagrijavanje takmiočara. Pored takmičarskog programa održan je i master class, pod rukovodstvom gospodina Konstantina Karina (Sant Petersburgu).

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno