Zenica

FOTO: završena 2. sezona džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostoru BZK Preporod u sklopu manifestacije Želja za Resulom održana svečana dodjela nagrada i priznanja povodom završetka druge sezone MIZ džematske lige Zenica.
Drugu sezonu ovog osvježavajućeg projekta na prostoru zeničke regije je ponajprije krasio kvalitetan mali fudbal koji je iz kola u kolo dovodio sve više publike na terene turskog parka i sale Bilmište. U svom obraćanju mr. Safet Kubat, predsjednik organizacionog odbora lige, je ukazao i na mnogobrojne druge aspekte koji su uticali na prvenstveno mlade ljude koji su učestvovali a kasnije i na društvo u kojem živimo. Neke od stvari na koje je gospodin Kubat ukazao su svakako humanitarni i društveni aspekt lige, akcija „Neću kafu dajem marku“ koja je trajala od početka druge sezone je uspješno završena sa preko 600 KM skupljenih sredstava koja su podijeljena porodicama žrtava prošlogodišnje rudarske tragedije u RMU Raspotočje. Uz svesrdnu pomoć individua koje su prepoznale vrijednost lige upriličeni su masovni iftari tokom Ramazana, dijeljene čokolade Milka, kao i kompleti majica, i dresova.
Pobjednici druge sezone džematske lige su ekipa džemata Putovići, dok su na drugom mjestu momci iz džemata Gornja Gračanica, a na trećem ekipa džemata Pojske. U šesnaest kola ekipe su postigle ukupno 663 gola a najbolji strijelac je Selmin Čurić iz džemata Poljice. Veliki broj golova je naravno samo pola priče, bilo bi ih zasigurno mnogo više da nije bilo sjajnih golmana od kojih se najviše istakao Emsad Ćatić iz džemata Arnauti. Dušu džematske lige čine upravo njeni učesnici a ekipa koja je pokazala najbolji ahlak tj vladanje na i izvan terena je ekipa džemata Sejmen.
Mnogobrojne zvanice iz Zenice su uveličale ovaj događaj a priznanja za nesebičan doprinos pojedinaca su dobili sudija NSBiH Nermin Smailović, voditelj ekipe Pojske gosp Semir Smajlović, gosp Nermin Čelenka, glavni imam Jakub ef Salkica, predsjednik medžlisa i kantonalnog nogometnog saveza Muhamed Begagić, i gosp Namir Škaljo. Prigodnim su obraćanjima gosp Muhamed Begagić i dr hfz Safet Husejnović dodatno istakli važnost postojanja i održavanja ovakvog događaja navodeći primjere druženja mladih ljudi iz raznih džemata, zatim činjenja dobra kao rezultat pozitivne atmosfere.
Za predah su se pobrinuli Jusuf Pivić i Ahmed Bećirović koji su učenjem odlomaka iz Kur’ana i učenjem ilahija koristeći samo svoj glas dodatno obogatili ovu svečanost. Na kraju je gosp Kubat naveo da će treća sezona, koja je uveliko u fazi pripreme, donijeti mnoge novine i podići uz Božiju pomoć kvalitet takmičenja na viši nivo, a zatim pozvao sve ljubitelje malog fudbala u Zenici da svojim prisustvom na utakmicama i društvenim mrežama budu dio ove rastuće porodice i velikog projekta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno