Zenica

Božićni prijem u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srpska pravoslavna crkvena opština i parohija u Zenici, zajedno sa ovdašnjim Srpskim prosvjetno – kulturnim društvom «Prosvjeta» danas, drugog dana pravoslavnog Božića, priredili su tradicionalni prijem za predstavnike vjerskog, političkog i kulturnog života grada i Zeničko-dobojskog kantona.

– Božić je za nas veliki i najradosniji praznik, a njegovu radost želimo na ovaj način podijeliti zajedno sa vama. Rođenje spasitelja našeg, Isusa Hrista, dokaz je da Bog postoji i da je poslao sina svoga, koji je donio izobilje darova, a svojim služiteljima poslao one koje je iz ljubavi stvorio, poručio je u svom obraćanju zvanicama paroh zenički, protonamjesnik pravoslavne crkve Rođenje Presvete Bogorodice, Bojan Glišić.

Čestitavši Božić svim pravoslavnim vjernicima, pripadnicima drugih vjeroispovjesti poželio je svako dobro, mir i blagostanje u 2015. godini, sa željom da ona bude mnogo plodonosnija i vrjednija od prethodnih. (V.J. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno