Ostali sportovi

FOTO: Završen 3.Regionalni turnir „Zenica 2018“ – Pobjednici Sarajevo, ZSK Zenica, Šampion Ilidža i Karioke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završen 3.Regionalni turnir „Zenica 2018“ – Pobjednici Sarajevo, ZSK Zenica, Šampion Ilidža i Karioke  – U zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ proteklog vikenda odigran je 3. Regionalni turnir „Zenica 2018″ u malom fudbalu za najmlađe kategorije dječaka, 2010./2008. i mlađi, te 2006/2004. i mlađi uz pristojan broj prisutnih gledalaca.

Organizator turnira bio je Omladinski fudbalski klub ZSK 2013 iz Zenice (OFK ZSK 2013).

Na turniru je učestvovao 61 klub, među kojima i šest premijerligaških, sa oko 850 dječaka i njihovih trenera iz mnogih gradova BiH .
Plasman po kategorijama bio je sljedeći:

U kategoriji 2008. godište i mlađi (pjetlići):
1.mjesto Sarajevo
2.mjesto Biser Sarajevo
3.mjesto Zrinjski

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Benjamin Rahman iz Sarajeva, najbolji strijelac je Adrijano Šarić iz Zrinjskog sa 11 golova, a najbolji golman je Davud Vidović iz Biser Sarajevo.

U ovoj kategotiji ZSK Zenica je zauzeo šesto mjesto.

U kategoriji 2010.godište (pjetlići):

1.mjesto OFK ZSK Zenica
2.mjesto Spartak BL
3.mjesto Rijeka

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Faruk Patković iz ZSK-a Zenica, najbolji strijelac je Mateo Alilović iz Rijeke sa 9 golova, a najbolji golman je Teo Hodžić iz ZSK-a Zenica.

U kategoriji 2006. godište i mlađi (predpioniri):

1.mjesto Šampion Ilidža
2.mjesto Bosna Visoko
3.mjesto Sport Prevent

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Dženan Šabić, najbolji strijelac je Seid Pramenković, a najbolji golman je Esad Fehratović. U ovoj kategotiji ZSK Zenica je zauzeo peto mjesto.

U kategoriji 2004. godište i mlađi (pioniri):

1.mjesto ŠF Karioke
2.mjesto Sport Prevent
3.mjesto NK Vitez

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Haris Džanić iz ZSK-a Zenica, najbolji strijelac je Almin Litrić iz ŠF Karioke, a najbolji golman je Faris Ribić. U ovoj kategotiji ZSK Zenica je zauzeo peto mjesto.

Trofej za Fer play pripao je ekipi Igman Ilidža.

Turnir je protekao u odličnoj organizaciji OFK ZSK 2013 iz Zenice.

Organizacioni odbor su činili: Hasib Fetić, predsjednik kluba OFK ZSK 2013, Mustafa Čerim, generalni sekretar kluba, treneri u klubu Armin Berbić, Danijel Akrapović i Senaid Jahić, Ismet Osmančević-Car, Brane Vidović, Haris Karić, Omeragić, predsjednik Savjeta roditelja sa još 11 roditelja djece iz kluba.

Iz Kluba izražavaju posebnu zahvalnost državnim prvakinjama i članicama AK Zenica, koje su pomogle u tehničkoj organizaciji i evidenciji rezultata utakmica na terenu, kao i u glavnom press centru turnira.

Predstavnici Organizacionog odbora, Hasib Fetić, predsjednik i Mustafa Čerim, tehnički sekretar i trener su po završetku turnira, sa zadovoljstvom konstatovali da je takmičenje prošlo u najboljem redu, u fer, sportskom i takmičarskom duhu, uputivši čestitke pobjednicima i osvajačima priznanja, uz zahvalnost svim klubovima koji su sudjelovali na ovogodišnjem turniru, koji bi naredne godine prema najavama trebao okupiti još veći broj klubova iz regije.

Svi dječaci i njihovi treneri dobili su po sendvić i sok.

Ovaj turnir ima karakter sportske manifestacije, čiji je cilj masovnost i druženje ovog uzrasta.
Organizator je za najuspješnije dodjelio prigodne medalje i pehare.

E.Imamović
Foto E.Imamović/ M.Čerim



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno