Ostali sportovi

FOTO: Zapažen nastup preko 80 mladih odbojkašica OK Čelik-R na turniru u Kaknju, povodom Dana državnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U protekli petak, 25.11.2022.godine, na dan državnosti BiH, preko 80 članica OK Čelik-R, uzrasta od 8 do 16 godina, gostovali su u Kaknju. Povod je bio, već sada, tradicionalni, drugi “Festival odbojke” kojeg su organizovali iz „Naša škola sporta-odbojka“ Kakanj.

Odbojkaški klub “Čelik-R” Zenica je bio jedan od najbrojnijih klubova na turniru i u klubu su ponosni na to.

Ove godine okupilo se blizu 600 djevojčica u šest kategorija. Tri kakanjske dvorane, trinaest (13) odbojkaških terena, stotinušezdesetičetiri (164) ekipe iz jedanaest (11) klubova uživalo je u devetosatnoj (9) odbojkaškoj igri. Festival se i ove godine realizovao u skladu sa CEV projektom ”Igraj odbojku, rasti sa njom”, a koji obuhvata djecu uzrasta između šest (6) i četrnaest (14) godina. Ključni koncept ovog projekta jeste spajanje djece kroz odbojku, posredovanje u razmjeni sportskih vrijednosti i naravno uživanje u odbojci.

Jedanaest (11) klubova koji su učestvovali na najvećem turniru odbojke u FBiH, a to su: OK ”Sa Volley” Sarajevo, OK ”Block Out” Sarajevo, OK ”Turbina” Jablanica, OK ”Maglaj” Maglaj, OK ”Čelik-R” Zenica, OK ”Krivaja” Zavidovići, OK ”Krušnica” Bosanska Krupa, ŽOK ”Bužim” Bužim, ŽOK ”Smeč” Lukavac, ŽOK ”Žepče” Žepče i naravno domaćini.

 

Povodom nastupa na ovom „Festivalu odbojke“ na oficijelnoj facebook stranici OK Čelik-R su, pored ostalog, objavili:

-Iako rezultat nije bio u prvom planu, s obzirom da su se neke od naših članica po prvi put susrele sa kompetetivnim igranjem odbojke, medalje i pehari nisu izostale! Sve naše ekipe su zabilježile odlične rezultate i pokazale solidno odbojkaško znanje, a u našim rukama su se u konačnici našli pehari za prvo i treće mjesto.

U kadetskoj konkurenciji nauspješnija je bila ekipa iz Lukavca sa maksimalnih devet (9) bodova, zatim domaća ekipa sa šest (6) bodova, trećeplasirana ekipa iz Zenice sa tri (3) boda.

Treće mjesto u konkurenciji kadetkinja je osvojila naša ekipa u sastavu: Ena Bošnjak, Lejla Valjevac, Iman Delić, Elma Suljaković, Una Salković, Ajla Muratović, Erna Husanović, Hana Čerimić, Mela Jašarspahić, Džena Pašanbegović.

U kategoriji 2006/2007 u mini odbojci najuspješnija je bila ekipa OK ”Čelik-R” Zenica, drugoplasirana ekipa iz Maglaja, a trećeplasirana ekipa iz Bosanske krupe.

Ekipa OK Čelik-R je nastupila u sastavu: Amina Efendić, Hana Karahmet, Emma Bešić, Ema Kobić.

Naša Lejla Valjevac je dobila nagradu za najboljeg libera turnira u konkurenciji kadeta.

Pred nas je postavljen izuzetno veliki zadatak s obzirom na brojnost naših učesnica i na dinamiku turnira, a naše trenerice i treneri su kompletan organizacijski i trenerski posao odradili bez zamjerke. Naše učesnice su tokom putovanja i trajanja turnira bile u sigurnim rukama, a mi smo se potrudili da sve prođe u najboljem redu, te smatramo da smo zadatak završili sa ocjenom 10! Ovo je samo još jedan od pokazatelja o koliko masivnom i koliko kvalitetnom kolektivu se govori kada je u pitanju naš klub.

Domaćinu i ogranizatoru Naša škola sporta – Odbojka još jednom čestitamo na vrhunski organizovanom turniru! Ovako veliki poduhvat i zalogaj bi bio previše i za neke od najvećih klubova na našim prostorima a Arnes i Nejra su svoj posao odradili bez zamjerke! Hvala Vam na pozivu i zadovoljstvu koje ste pružili nama i našim članicama, a mi ćemo se svakako odazvati i naredne godine!

Svim našim članicama čestitamo na primjerenom ponašanju, na ostvarenim rezultatima i na pokazanom znanju! Ponosni smo što ste dio naše odbojkaške priče -, objavili su sa ponosom iz OK Čelik-R.

Sve djevojčice koje su učestvovale dobile su medalju za svoj trud, motivaciju i prikazanu igru, a one najuspješnije nagrađene su i od sponzora takmičenja.

E.Imamović

Foto sa OK Čelik-R



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno