Ostali sportovi

FOTO: Održano pojedinačno prvenstvo u šahu Ekonomske škole i Druge gimnazije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 30.11.2022. godine, održana su dva prvenstvo srednjih škola i to: Pojedinačno prvenstvo Ekonomske škole i Pojedinačno prvenstvo Druge gimnazije. Organizator takmičenja bio je Šahovski klub „Čelik“ Zenica zajedno sa naprijed navedenim srednjim školama.

Turnir se igrao sa početkom od 12,00 sati. Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od pet kola.

Pojedinačno prvenstvo EKONOMSKE ŠKOLE

Na turniru je učestvovalo 10 igrača. Nakon pet odigranih kola, prvo mjesto zauzeo je, sa svih pet osvojenih poena, Davud Jašarević.

Od drugog do šestog mjesta su bili igrači sa tri osvojena poena i odlučivao je dodatni kriterij. Prema tom kriteriju, plasman je sljedeći:

Drugo mjesto Malik Arnautović,

treće mjesto Adis Patković,

četvrto mjesto Harun Đulović,

peto mjesto  Anesa Žuna

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedećem linku: Chess-Results Server Chess-results.com – Pojedinačno prvenstvo Ekonomske škole

Direktorica turnira bila je Nada Jakić.

Pojedinačno prvenstvo DRUGE GIMNAZIJE

Na turniru je učestvovalo 13 igrača. Nakon pet odigranih kola, prvo mjesto podijelili je sa 4,5 osvojenih poena dva igrača i odlučivao je dodatni kriterij.

Prema tom kriteriju Danis Đuhera je zauzeo prvo mjesto, a Ali Babić drugo mjesto.

Treće mjesto sa četiri osvojena poena zauzeo je Osman Spahić.

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedećem linku: Chess-Results Server Chess-results.com – Pojedinačno prvenstvo Druge gimnazije

Direktor turnria bio je Sumedin Arnaut.

Organizator je obezbijedio diplome za najbolje plasirane igrače, a oni su ujedno stekli pravo nastupa i na ekipnom prvenstvu gdje će predstavljati svoju Srednju školu.

Turnir su uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja, Dino Marković i Belmir Miskić ispred Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Dana 06.12.2022. godine su dogovorena dva prvenstva srednjih škola (od prije pomjerena), a to je: Pojedinačno prvenstvo Tehničke škole i Pojedinačno prvenstvo Srednje Mješovite škole „Mladost“. Prvenstva će se igrati sa početkom od 12,00 sati.

Nakon šest odigranih pojedinačnih prvenstava srednjih škola, ukupno je učestvovalo 135 igrača.

E.Imamović

Foto D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno