Ostali sportovi

Ovog vikenda igra se Finale prvenstva u šahu ŠK „Napredak“ za 2022. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 03.12.2022. godine do 04.12.2022. godine, Šahovski klub „Napredak“ Zenica je organizator Finala prvenstva šahovskog kluba „Napredak“ Zenica za 2022. godinu, saopštili su nam iz ŠK „Napredak“ Zenica.

Turnir se igra u prostorijama kluba, koje se nalaze u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“.

Učešće na istom će uzeti osam takmičara, a prvih šest takmičara, po plasmanu, će se plasirati u finale prvenstva ŠK „Napredak“ Zenica za 2023. godinu.

Turnir se igra po Bergerovom sistemu, FIDE varijanta u sedam kola. Tempo igre je 30 minuta plus pet sekundi po igraču do kraja partije. Sudija turnira je Darko Jozić (KA). Nagradni fond turnira iznosi 600,00 KM, raspoređen u četiri nagrade kako slijedi: 1. mjesto-200 KM,   2. mjesto-150 KM, 3. mjesto-120 KM, 4. mjesto-80 KM i 5 mjesto-50 KM.

Iz ŠK „Napredak“ ističu:

– Turnir ima višegodišnju tradiciju odigravanja i predstavlja krunu nakon veoma uspješne natjecateljske godine, kroz kako pojedinačna, tako i ekipna natjecanja kluba. Vrijedno pomena je da će Šahovski klub „Napredak“ Zenica predstavljati naš grad 2023. godine sa dvije ekipe u najvišem rangu natjecanja, tj. Premijer ligi BiH u šahu za žene i Premijer ligi BiH u šahu za muškarce, što naš klub svrstava u jedan od najboljih bosansko-hercegovačkih sportskih kolektiva -, ponosno ističu iz ŠK „Napredak“.

Učešće na finalu prvenstva ŠK „Napredak“ Zenica za 2022. godinu su uzeli sljedeći takmičari:

1.Goran Trkulja (IM)

2.Enver Muratović (FM)

3.Darko Popović  (MK)

4.Samir Bajrić  (MK)

5.Vinko Mijatović

6.Adin Tatarević (MK)

7.Samir Hajdarević (MK)

8.Mladen Šain (MK)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno