Ostali sportovi

FOTO: Veoma zapažen nastup ritmičarki KRG „Čelik“ Zenica na Internacionalnom turniru u Bugarskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veoma zapažen nastup ritmičarki KRG „Čelik“ Zenica na Internacionalnom turniru u Bugarskoj- Proteklog vikenda je održan 1. Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici, koji je nosio ime “PRIZE ADRIANA DUNAVSKA” po gimnastičarki Adriani Dunovskoj, koja je bila dio zlatnog doba Bugarske gimnastike i koja je jedina u historiji bugarske gimnastike osvojila medalju na Olimpijskim igrama u individualnom programu, saopštavaju iz Kluba ritmičke gimnastike (KRG) „Čelik“ Zenica.

-Adriana Dunavska je 1989.godine na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici, koje je održano u Sarajevu, osvojila dvije srebrene i jednu bronzanu medalju, a srebro je odnijela u višeboju sa Olimpijskih igra u Seulu 1988.godine! Pored Adriane Dunovske, turniru je prisustvovala i bugarska elita gimnastičarki i trenera poput Marie Petrove, Neška Robeva, Biliyana Prodanova, kao i druge -, objavljuju iz KRG „Čelik“.

Iz KRG „Čelik“ su ponosni što su se odvažili otići na ovaj turnir, a još su ponosniji na rezultate svojih takmičarki! Rezultati:

A program:

Godište 2014.i mlađe:

Merima Imamović 2.mjesto (bez)

Mila Kuduzović 2.mjesto (svi rekviziti) – obruč

Andrea Mandić 4.mjesto (svi rekviziti) – vijača

Godište 2011.i 2010:

Ivona Prusac 3.mjesto (čunjevi) i 3.mjesto (traka)

-Također, naša Andrea Mandić je primila specijalnu nagradu Mini Miss of Prize Adriana Dunavska, a Ivona Prusac je primila specijalnu nagradu The sweetest gymnast of Prize Adriana Dunavska!

Čestitamo našim djevojčicama na postignutim rezultatima!-, kazali su ponosno iz KRG „Čelik“.

E.Imamović

Foto KRG „Čelik“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno