Košarka

FOTO: Velika pobjeda košarkašica KK Jumper u A1 ligi nad „Zrinjskim 2010“ iz Mostara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras su seniorke KK Jumper iz Zenice odigrale utakmicu sedmog kola u A1 ligi. Bile su domaćini ekipi ŽKK „Zrinjski 2010“ iz Mostara na „C“ terenu gradske Arene “Husejin Smajlović” u Zenici pred oko 50-ak gledalaca. Veliku i zasluženu pobjedu u ovom derbiju dvije neporažene ekipe ostvarila je domaća ekipa KK Jumper. Konačan rezultat i rezultat po četvrtinama: KK Jumper – ŽKK „Zrinjski 2010“ 68:64 (22:16), (24:15), (14:15), (8:18);

Sastavi ekipa i strijelci za KK Jumper: KK Jumper Farah Đuherić (cap) 8, Džejlana Indžić 7, N.Burkić, Emira Šehić 12, Emana Pašalić 4, Almedina Ahmić 17, Hana Đuherić, Anida Čaušević 20; (Trener Almir Omerčević, pom trener Eldar Durmić); Najefikasnije u ekipi Jumpera bile su Anida Čaušević sa 20 i Almedina Ahmić sa 17 poena, a dvocifrena u domaćoj ekipi bila je i Emira Šehić sa 12 poena.

ŽKK „Zrinjski 2010“: P.Leko (cap), K.Lasić, I.Đolo, V.Lončar, K.Mihalj, A.Leko, N.Zelenika, D.Drinovac, I.Džidić, S.Herceg; (TrenerN.Pandža);

Večeras u zeničkoj ljepotici, Areni, gledali smo odličnu košarkašku predstavu između dvije jedine neporažene ekipe u prvenstvu, zeničke ekipe KK Jumper i ŽKK „Zrinjski 2010“ iz Mostara. Zasluženu pobjedu u ovom derbi susretu ostvarile su zeničke košarkašice i tako nanijele prvi poraz Zrinjskom  u trećoj sezoni takmičenja.

Tok utakmice: U prvim minutama utakmice ekipe se smjenjuju u vođstvo, a u drugom dijelu prve četvrtine domaće preuzimaju vođstvo, koje više nisu ispuštale do kraja utakmice. Prvu četvrtinu Jumper dobija sa 22:16.

U drugoj četvrtini domaće još pojačavaju tempo i kvalitet igre, drugu četvrtinu dobile sa 24:15, te se na poluvrijeme odlazi pri vođstvu domaćih od 15 poena prednosti, 45:31. Treću četvrtinu dobile su gošće iz Mostara sa 14:15, pa je na kraju tri četvrtine utakmice i dalje visokih 14 poena prednosti, 60:46.

U zadnjoj četvtini došao je do izražaja umor domaćih igračica, opadanje koncentracije i „duža klupa“ gošći za veću rotaciju. Na pet minuta do kraja gošće prilaze na samo četiri poena zaostatka (62:58), ali domaće pronalaze dodatnu snagu za održavanje vođstva. Na 25 sekundi do kraja trojkom, Plemkinje prilaze na minus dva poena zaostaka, 66:64, ali se domaće dodatno koncentrišu, postižu dva poena za konačnih 68:64 za KK Jumper..

Ovom pobjedom KK Jumper je prekinuo pobjednički niz Plemkinja koji traje evo već treću sezonu. Nešto više o samoj utakmici saopštio nam je Almir Omerčević, trener KK Jumper:

– Čestitam djevojkama na pobjedi i borbi do posljednjeg atoma snage. Sama utakmica je bila izuzetno kvalitetna, igralo se u visokom intezitetu gdje smo se mi malo bolje snašli pogotovo u prvom poluvremenu gdje smo otišli na odmor sa plus 15 poena. U nastavku je ŽKK Zrinjski stigao na minus dva poena, ali ipak u završnici smo pronašli mirnoću  i pobjedili u najvažnijoj utakmici prvog dijela sezone, gdje smo sa ovom pobjedom ostali usamljeni na prvoj poziciji. U neizvjesnoj utakmici do samog kraja naše djevojke su imale više koncentracije i volje za pobjedom, te su tako uspjele da poraze odličnu i neporaženu ekipu Zrinjskog. Čestitam ekipi Zrinjskog na fer i korektnoj utakmici -, kazao nam je trener Omerčević.

Tekst i foto galerija E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno