Zenica

FOTO: Uskoro u funkciji “Plavi put” za bržu intervenciju Službe hitne pomoći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Uskoro u funkciji “Plavi put” za bržu intervenciju Službe hitne pomoći – Narednih dana u funkciju će biti pušten tzv. “Plavi put” koji će skratiti put kola hitne pomoći od zgrade Službe hitne pomoći do Bulevara Kulina bana.

Izgradnja puta za kojeg su se ideja i potreba rodile prije dvadeset i više godina, privedena je kraju proteklog vikenda postavljanjem asfalta debljine 8 cm u ukupnoj dužini 98 metara i širini 4 metra.

Obzirom da je posao obuhvatao izmjenu podzemnih instalacija, kao i da su na putu ugrađena četiri elektro – pneumatska stubića za čiju su funkciju zaduženi uposlenici Službe hitne pomoći Doma zdravlja Zenica, radilo se o složenom projektu.

Sredstva u visini 116.973,14 KM osigurali su Grad Zenica i JU Dom zdravlja Zenica, a izvođač radova bilo je zeničko preduzeće “Špic beton” d.o.o..

“Realizovali smo dugogodišnju potrebu građana Zenice za skraćenje puta kola hitne pomoći s Bulevara Kulina bana prema zgradi Službe hitne pomoći. Plavi put će ubrzati usluge ekipama Službe hitne pomoći, odnosno uštedjeti dragocijene minute našim sugrađanima i svima kojima bude potrebna medicinska pomoć. Projekat je izuzetno kvalitetno realizovan i predstavlja krunu onoga što smo radili prethodne godine na uređenju platoa i pristupnih puteva Domu zdravlja Zenica. Ovaj dio žila je kucavica Zenice i osim smanjenja gužvi, ponavljam glavni cilj nam je bio spasiti živote ljudi”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno