Zenica

FOTO: Uručeno 100 poklon paketića djeci u JU “Dom-porodica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Uručeno 100 poklon paketića djeci u “Dom-porodica” – U organizaciji Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka FBiH i predstavnika SUBNOR-a je povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, Dana Zlatnih ljiljana i Dana Europe, štićenicima JU “Dom-porodica” uručeno 100 poklon paketića.

Manifestaciji su prisustvovali ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković, predstavnik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka FBiH Šerif Patković i predstavnik SUBNOR-a Srećko Radišić.

Direktorica Draženka Subašić je istakla zahvalnost gostima na ovoj gesti, a zajedno sa štićenicima doma pripremljena je prigodna manifestacija.

Ministar Čolaković je istakao važnost ovog projekta na ovaj dan i dodao da je bit današnje posjete druženje i upoznavanje djece sa vrijednostima prijateljstva.

“Činjenje dobra je univerzalna vrijednost. Vi svi trebate da odrastete u velike ljude, u ljude koji će uvijek zaštiti slabije kao što smo mi i naši preci” izjavio je Šerif Patković predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka FBiH.

Predstavnik SUBNOR-a gospodin Radišić je istakao važnost proslavanja ovih praznika.

“Ovi praznici predstavljaju vrijednosti zajedništva i antifašizma. U ratovima je stradalo mnogo nevinih ljudi, nažalost stradalo je puno i djece, vaših vršnjaka. Zbog toga mi je puno lakše izgovoriti mir, nego rat, jer u miru trebamo graditi odnose i zajedništvo. Zato mi je jednako drago da vam kažem i zaželim da živite budućnost u miru, fašizam izvire iz mržnje, a ja želim da vi nikog ne mrzite i da niko ne mrzi vas.”

Nakon obraćanja gostiju, štićenici “Dom-porodica” su održali prigodnu manifestaciju za goste. U prijatnoj atmosferi gosti i štićenici Doma su nastavili druženje nakon manifestacije.

Haris Dž. za ZenicablogStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno