Zenica

FOTO: ArcelorMittal Zenica o navodnom trovanju hranom ili vodom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ArcelorMittal Zenica o navodnom trovanju hranom ili vodom – Povodom nedavnih medijskih napisa u vezi sa sumnjom trovanja hranom ili vodom radnika koji rade u kompaniji ArcelorMittal Zenica, željeli bismo iznijeti slijedeće činjenice:

U kompaniji ArcelorMittal Zenica svakodnevno se hrani više od 2.000 radnika u sedam restorana unutar fabrike, u kojima hranu serviraju dvije eksterne firme: Sarajlić prom Žepče i Salčinović Zenica.

Svaka od ovih firmi dnevno pripremi oko 1.000 obroka.

Budući da se nekoliko radnika žalilo na stomačne tegobe, a dvojica su i hospitalizirana, Kompanija je odmah poduzela sve potrebne radnje da se ispita da li uzrok ovih zdravstvenih problema eventualno leži u konzumiranju hrane ili vode u Kompniji.

Obje firme, Sarajlić prom Žepče i Salčinović Zenica, ispunjavaju sve uvjete u pogledu vođenja mjesečne evidencije ispravnosti hrane i predmeta opće upotrebe. Oni poštuju svu propisanu zakonsku regulativu koja se odnosi na subjekte u poslovanju sa hranom.

7. maja 2018. u ArcelorMittal Zenica dostavljeni su rezultati analize vode za piće od strane Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, koji ZADOVOLJAVAJU zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, a 8. maja Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Zenica dostavila je rezultate briseva radne površine i pribora za jelo, koji su se također pokazali ISPRAVNIMA.

Također, tražili smo od nekoliko radnika naše Kompanije koji su se žalili na slične simptome da im se izvrše analize prisustva Salmonele i Shigelle, čiji su nalazi sa Odjela mikrobiološke dijagnostike Kantonalne bolnice Zenica NEGATIVNI.

Kako su hospitalizirani radnici konzumirali hranu i piće u restoranima zajedno sa više od 500 drugih radnika koji nisu prijavili zdravstvene tegobe, te uzevši u obzir rezultate analiza verificiranih zdravstvenih ustanova, jasno je da se uzrok problema ne može tražiti u serviranoj hrani ili piću u kompaniji ArcelorMittal Zenica.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno