Ostali sportovi

FOTO: U Zenici otvoren 21. Uskršnji šahovski turnir “Zenica 2019”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici otvoren 21. Uskršnji šahovski turnir “Zenica 2019” – Danas, 20.04.2019.godine u Zenici je otvoren 21. tradicionalni Međunarodni uskršnji šahovski turnir „Zenica 2019“. Učestvuje 71  šahista i šahistkinja, među kojima su i 4 velemajstora (GM), 7 internacionalnih majstora (IM), te  7 FIDE majstora (FM), što govori da je turnir veoma jakog rejtinga.

Direktor turnira Darko Popović prvi se obratio sa najavom 21.Uskršnjeg turnira, a prisutnim se obratio i glavni sudija Boris Budimir IA. Turnir je je otvorio Miroslav Šoko, predsjednik HKD Napredak Zenica.

Turnir se održava u velikoj dvorani Hrvatskog doma “Kralj Tomislav” u Zenici.

Tehnički organizator je Šahovski klub “Napredak” iz Zenice. Turnir će se igrati po Švicarskom sistemu, FIDE varijanta u 9 kola, kompjutersko parovanje. Tempo igre od 15 minuta po igraču do kraja partije na pad zastavice, uz primjenu pravilmika FIDE za partije sa ubrzanim tempom. Turnir će se rejtingovati za rapid rejting listu FIDE.

Ukupni nagradni fond je 2.500,00 KM i biće podijeljen na 10 šahista za redovne i specijalne nagrade. Planirane su i specijalne nagrade za najuspješnije igrače do 2.000 ELO poena, do 2200 ELO, za igrače bez ELO tejtinga, kao i za najboljeg juniora (od 2001.god.), najuspješniju šahistkinju i najboljeg igrača iz šahovskog kluba „Napredak“ Zenica.

Direktor turnira je Darko Popović, glavni sudija IA Boris Budimir, a sudije Vlado Stojanović DA i Darko Jozić ŽA.

Prije početka turnira svim prisutnim podjeljena su tradicionalna uskršnja jaja.

O rezultatima sa turnira obavjestit ćemo vas po završetku partija devetog kola.

Tekst i foto galerija

Ekrem Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno