Ostali sportovi

FOTO: Peto mjesto za KSO „Bosna“ na Međunarodnom turniru u Njemačkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Peto mjesto za KSO „Bosna“ na Međunarodnom turniru u Njemačkoj – Klub sjedeće odbojke (KSO) „Bosna“ iz Zenice učestvovao na Međunarodnom turniru prijateljstva u njemačkom gradu Hoffenheimu.

KSO Bosna Zenica bio je jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na super jakom turniru, gdje su u konkurenciji 12 ekipa iz Njemačke, Holandije, Češke Republike i Hrvatske osvojili 5. mjesto, uz bilans od 5 pobjeda i dva poraza, saoštili su iz KSO Bosna Zenica.

Prvog dana turnira Bosna je bila bolja od Berlina, Holandskog Rothama i AllStars tima. U neizvjesnim utakmicama poraženi su minimalnim rezultatima od Bayer Leverkuzena, kasnijeg pobjednika turnira i polufinaliste Lajpciga.

U borbi za plasman od 5. do.12. mjesta KSO Bosna bila je bolja od domaćina Hoffenhajma i Magdeburga.

-Sretni i zadovoljni se vraćamo u našu Zenicu, jer smo od sedam utakmica pobijedili pet i tako na najbolji način predstavili Zenicu i BiH. Prva dva meča odigrali smo po izlasku iz autobusa, umorni, što nas je koštalo poraza. Kasnije su stvari došle na svoje, ali objektivno je bilo da u konkurenciji super jakih finalista Bayera i Koblenca, te Drezdena za kojeg igraju trojica bh. igrača, budemo četvrti polufinalista -, izjavio je za Zenicainfo, Ferhad Šehić, generalni sekretar KSO Bosna Zenica.

Iz KSO Bosna kažu da su bogatiji za još jedno iskustvo, zahvaljuju se organizatorima na pozivu i s nestrpljenjem čekaju da ih ugoste na svom turniru naredne godine.

E.Imamović

Foto KSO Bosna Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno