Zenica

FOTO: U Zenici organiziran bazar kreativaca, izloženi unikatni radovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici organiziran bazar kreativaca, izloženi unikatni radovi – Udruženje građana “Naš most“ iz Zenice organizator je cjelodnevnog bazara kreativaca, koji je održan danas u holu Tržnog centra “Džananović“. Izloženi su unikatni ručni radovi 40-ak izlagača.

-Ovo je bilo predviđeno da to bude mali bazar, za polaznike edukacija koje je organizirao ‘Naš most’ te da osobe treće životne dobi i djeca izlože svoje uratke sa tih radionica, ali su nam se pridružili i izlagači iz Sarajeva, Visokog, Kaknja i Zenice – kaže predsjednica Udruženja “Naš most“ Zdena Šarić, koja dodaje da zbog snijega i loših uslova na putu nisu mogli doći i gosti iz Zavidovića te pojedinih sela kod Visokog.

Međutim, veći dio najavljenih izlagača uspio se probiti do Zenice te su na prodaju ponudili svoje umjetnine i druge proizvode.

-Cilj je da prodajom osiguramo novac za nove radionice. Mnogi su došli i da ostvare kontakte, za buduću saradnju između udruženja, ali i da se učlane u ‘Naš most’ pa da idući put zajednički nastupamo – ističe Šarić.

Dodaje kako je ovo, nakon što su također prije tri mjeseca sličnu manifestaciju organizirali u prostoru “Tržnice“ Zenica, ovo tek drugi bazar kojeg organiziraju. Do sada su, kaže, organizirali samo izložbe, likovne kolonije, škole slikanja različitim tehnikama…

-Razmiljšamo sa iduće godine organiziramo i sajam rukotvorina, na što nas upravo motivira i današnji broj izlagača – najavljuje Šarić.   Foto: Amar Ć. za ZB

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno