Zenica

FOTO: U Vranduku održana priredba “Hej mubarek ramazan”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 21.03.2023. godine s početkom u 10 sati organizovana je priredba za roditelje i prijatelje Područne škole (PŠ) Vranduk. Glavna tema je bila doček svetog mjeseca ramazana, mjeseca posta i mjeseca čitanja Kur’ana, ali i svih drugih dobrih tekstova i knjiga.

U prelijepom ambijentu, koji su kreirali nastavnici PŠ Vranduk uz pomoć roditelja prikazano je kulturno i vjersko naslijeđe Bošnjaka muslimana ovog kraja, ali i čitave Bosne i Hercegovine. Učenici, od predškolskog odgoja do petog razreda, su pripremili i izveli prikladan program uz citiranje Kur’ana, učenje ilahija, recitovanju tekstova o ramazanu i domovini. U uvodnom obraćanju prof. Islamske vjeronauke, Seid Jusić, uputio je zahvala direktoru JU OŠ “Ćamil Sijarić” Nemila, Ahmedu Buljubašiću, roditeljima i prijateljima škole. Posebna pohvala za organizaciju pripala je kolektivu PŠ Vranduk u sastavu prof. Rasmina M., Zenaida I., Melisa D., Edina Š., Sevla M. i Hasreta S.

U ovoj priredbi učestvovali su svi učenici bez izuzetka, kao pravi primjer inkluzije u nastavi i društvu. Njih oko 50 je predstavilo školu u najboljem svijetlu i prenijelo poruku da je ramazan na pragu i da ga valja iskoristiti na najbolji način. Na kraju priredbe prisutnima se ponovo obratio Seid J. te ih pozvao da ramazan iskoriste kao priliku za čitanje i tom prilikom uručio prigodne knjige kao nagradu najboljim učenicima.

Za roditelje je pripremljeno i podijeljeno 50 knjiga koje su donirali MIZ Zenica i MIZ Žepče, kako bi ih podstakli na čitanje. Isto tako je pozvao da se ova priredba od sada priređuje tradicionalno i na nivou Centralne škole u Vrandučkoj kuli, što su podržali Uprava škole i roditelji.

Za potpuni ugođaj pobrinuli su se roditelji koji su pripremili hranu za zakusku nakon priredbe. U tom dijelu učešće su uzeli i sponzori: MIZ Zenica, MIZ Žepče, Sultan Cola, Comp Expert – Zenica, GeoAvas, Almy d.o.o., STR Bistričak.

Na kraju su bili važni utisci koji su, nadasve, bili pozitivni, od radosti djece, osmijeha i vidnog zadovoljstva, zadovoljnih nastavnika i roditelja na svemu pripremljenom.

Tekst i foto Seid Jusić

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno