Zenica

VIDEO+FOTO: Sa rafterima uživo od Drivuše do Kamberovića polja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Sa rafterima uživo od Drivuše do Kamberovića poljaU sklopu zeničke „Čimburijade 2023“ održana je i 15.tradicionalna međunarodna Eko regata Bosna ratfing „Proljeće 2023“ u organizaciji SRK Bosna iz Zenice, koji su i suorganizatori pratećih aktivnosti na Čimburijadi.

Danas sam imao priliku da nastupim kao rafter u jednom čamcu ove regate na rijeci Bosni od Drivuše-ribarska staza, pa do centralmog dijela Kamberovića polja.

Nastupilo je 12 posada u čamcima, a učesnici su bili Rafting klub „Tuzlak“-Goran Mišić i Vladislav Vlajić, Krivaja Zavidovići, GSS Gornji Vakuf-Armin, Judo klub Čelik Zenica, dva čamca iz Slovenije, Sveučilište u Zadru sa 7 članova, Acent Tuzla, DVD Olovo, RK Olovo, RK Jajce, RJV Kakanj, Specijalna jedinica Zenica i nekoliko posada SRK Bosna iz Zenice.

Nakon zaduženja opreme, prsluka i šljemova, a prije polaska sa Kamberovića polja, prisutnim se obratio Ekrem Tuka, predsjednik SRK Bosna Zenica, koji je objasnio današnju manifestaciju i satnicu.

Prebacujemo se autobusom na odredište, gdje su vrijedni članovi SRK Bosna, Bojan, Demir, Zoran…naduvali čamce i sve je bilo spremno za ulazak u čamce. Prije polaska, ponovo se obratio Ekrem Tuka, dajući upute kako se ponašati u čamcu. Vrijeme je bilo, gotovo, idealno a rijeka je bila malo nadošla.

Rafting prolazi bez ikakvih problema, a na nekoliko mjesta su malo veći valovi. Nalazio sam se u čamcu,  kao jedan od najstarijih raftera, sa Ekremom Tukom, Bojanom Alićem i sa Eminom, najmlađim učesnikom raftinga. Na Adi u čamac „kupimo“ Jasmina Šarića, komandanta 3.Korpusa ARBiH i Samira Šibonjića, ministra za privredu u vladi ZDK, koji sa nama dolaze na odredište na Kamberovića polje.

Po dolasku kod šatora dočekuje nas i Almir Hadžajlić-Labud, moderator, koji je vodio ostatak manifestacije.

Za raftere je obezbjeđen ručak, a na kraju su podjeljene i zahvalnie za učesnike regate, među kojima je i naš portal Zenicablog.

– Ovo je jedan od sadržaja Čimburijade, koji je veoma popularan i uklapa se u sportski dio manifestacije i ujedno je iskristalisan kao jedan od redovnih sadržaja na Čimburijadi, – kazao nam je Ekrem Tuka, predsjednik SRK Bosna Zenica.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno