Ostali sportovi

Foto: Tenis – Tunis izjednačio na 1:1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Tenis – Tunis izjednačio na 1:1 – Danas je u zeničkoj Areni započeo Davis Cup meč između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Tunisa, uokviru prvog kola II grupe Euro-afričke zone. Nakon prvog dana rezultat je neriješen 1:1. Rezultati po setovima i gemovima:

Petak:

Mirza Bašić – Anis Ghorbel 3:0 (6:2, 6:4, 6:2);

Tomislav Brkić – Malek Jaziri 2:3 (7:6 (5), 2:6, 6:7 (7), 7:6 (5), 4:6;

U prvom meču između Mirze Bašića, 134. igrača na ATP listi  i Anisa Ghorbela, 356. igrača na svijetu, bolji je bio naš teniser, koji je slavio sa 3:0 u setovima. Po setovima bilo je 6:2, 6:4 i 6:2.

Prvi set trajao je 26, a drugi 36 minuta. U drugom setu tuniski teniser poveo je sa 3:1, ali je Bašić sa četiri uzastopna dobivena gema preokrenuo rezultat i okončao pobjedom sa 6:4.

Na početku trećeg seta Bašić je napravio brejk, da bi u nastavku još jednom oduzeo servis protivniku za konačnih 6:2 i konačnu pobjedu od 3:0.

U drugom meču igrali su naš Tomislav Brkić (305) i najbolji Tunižanin Malek Jaziri (121). U pet setova bolji je bio Jaziri (2:3).

Tok drugog meča Brkić – Jaziri:

Naš reprezentativac Tomislav Brkić je osvojio prvi set protiv Maleka Jazirija sa 7:6 nakon tie breaka.

Nakon velike borbe, odluka je pala u tie breaku, gdje je puno koncentrisaniji bio naš teniser i riješio ga u svoju korist rezultatom 7:5. Prvi set trajao je 53 minute.

U drugom setu koji je trajao svega 31 minutu igrač iz Tunisa Jaziri je slavio ubjedljivim rezultatom 6:2.

Treći set, ponovo, dobija Jaziri nakon velike borbe u tie breaku sa 9:7. Brkić je imao tri set lopte, a Tunižanin je iskoristio svoju prvu set loptu za vođstvo od 2:1 u setovima. Ovaj gem trajao je 59 minuta.

Četvrti set donosi brejk Brkića kod rezultata 3:3 za vođstvo od 4:3 i 5:3. Naredna tri gema dobija Jaziri uz jedan tie break za vođstvo Tunižanina od 6:5. Na svoj servis Brkić izjednačava na 6:6. Igrao se tie break.

U tie breaku naš Tomislav Brkić koristi prvu set loptu za 7:5 i izjednačenje u setovima na 2:2. Ovaj set je trajao 45 minuta.

Odlućujući, peti set, je počeo brejkom Jazirija, a nakon toga svojim servisom vodi sa 2:0. Nakon toga Jaziri ide na 4:2, ali Brkić smanjuje na 4:3. Tunižanin drži prednost od 2 gema i rezultat je 5:3. Brkić osvaja svoj set i rezultat je 5:4 za Jazirija. Na svoj servis Jaziri dobija peti set sa 6:4 za konačnu pobjedu u duelu sa 3:2.

Sve čestitke našem Tomislavu Brkiću, koji je pružio veliki otpor favorizovanom Jaziriju. Čestitke idu i za naše navijače u Areni Zenica, na velikoj podršci našoj reprezentaciji.

Publika u zeničkoj Areni, ali i pored malih TV ekrana mogla je uživati u lijepim potezima naših reprezentativaca, ali i Tunižana.

U subotu od 13 sati, na rasporedu je dubl između parova Mirza Bašić/Tomislav Brkić – Malek Jaziri/Skander Mansuri, dok su za nedjelju zakazana dva preostala meča u pojedinačnoj konkurenciji: Mirza Bašić – Malek Jaziri, te Tomislav Brkić – Anis Ghorbel.

 Pobjednik meča BiH – Tunis igrat će u julu protiv boljeg iz duela Bugarska – Turska.

E.Imamović za Zenicablog

 

 

Više na

Posted by Zenicablog on 4. Mart 2016



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno