Ostali sportovi

Bh.teniseri pozivaju Zeničane u Arenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica, 04.mart 2016.god.

Danas svi u Arenu

Kao što smo već objavili, danas u Areni Zenica počinje teniski Davis Cup meč Bosna i Hercegovina – Tunis, koji će se igrati od 4. do 6. marta 2016.godine upravo u ovoj dvorani u Zenici.
Duel BiH i Tunisa igra se u okviru prvog kola II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa.
BiH je učesnica Davis Cupa od 1996. godine. Do 2003. godine bh. teniseri takmičili su se u III jakosnoj grupi, 2004. godine su pali u IV grupu, ali su iste godine uspjeli da izbore povratak u III grupu. U njoj ostaju do 2009. kada su ostvarili plasman u II grupu u kojoj se do danas takmiče. Nekoliko puta su bili vrlo blizu plasmana u I grupu što i dalje ostaje cilj naših tenisera.
Od strane organizatora zamoljeni smo da objavimo i sljedeće, mada je ovo pravilo poznato većini ljubitelja tenisa: Svi prisutni na ovom meču u Areni dužni su da se pridržavaju pravila ovog sporta. Mobiteli moraju biti isključeni, blic ne smije niko koristiti za slikanje i snimanje, te mora biti maksimalna tišina, kada je aktivna igra.
Nadamo se da će sve proteći u najboljem redu, te da će naša selekcija ostvariti konačni trijumf. Raspored mečeva (mečevi počinju u 13 sati):
Petak
Mirza Bašić (134) – Anis Ghorbel (356)
Tomislav Brkić (305) – Malek Jaziri (121).
Subota
dubl Bašić / Brkić – Jaziri / Skander Mansouri.
Nedjelja
Bašić – Jaziri
Brkić – Ghorbel.

Nešto iz osnovnih pravila:
-Mečevi se igraju na 3 dobijena seta, s tim da u odlučujućem setu nema tie-breaka. Pobjednik je igrač koji je napravio dva gema prednosti.
Za prva dva singl meča nije dozvoljena promjena nominacije.
-Međunarodna teniska federacija (ITF) od marta mjeseca ove godine primjenjuje novo pravilo vezano za odigravanje petog meča kada je ukupni pobjednik u susretu već poznat. Naime, ukoliko bilo koja reprezentacija u nedjelju povede sa 3:1, te time osigura ukupnu pobjedu, peti meč ne mora se odigrati pod uslovom da je onaj prethodni nedjeljni meč trajao najmanje četiti seta. Može se odigrati ukoliko se s time slože obje ekipe. Ukoliko je, pak, četvrti nedjeljni meč završio u tri seta (3:0 za jednog igrača), na snazi ostaje dosadašnja praksa odigravanja petog meča na dva osvojena seta. U slučaju kada jedna reprezentacija već u subotu nakon igre parova povede s nedostižnih 3:0, ostaje na snazi dosadašnja praksa o odigravanju dva nedjeljna meča na dva osvojena seta.

Naši reprezentativci pozvali su sve ljubitelje tenisa da u što većem broju dođu u Arenu Zenica i podrže reprezentataciju Bosne i Hercegovine u ovom važnom meču.
Dnevne ulaznice po cijeni od 5 KM i trodnevne koje koštaju 10 KM, u prodaji su na portalu Kupikartu.ba, a dostupne su i na blagajni Arene Zenica. Svaka ulaznica vrijedi za dvije osobe.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno