Ostali sportovi

FOTO: Treće klupsko karate takmičenje KK Perfekt Zenica

Održano je III klupsko karate takmičenje KK Perfekt Zenica u Društvenom domu u MZ Donja Gračanica u Zenici.  Organizator takmičenja je Karate klub PERFEKT iz Zenice. Na klupsko takmičenje su pozvani i prijateljski klubovi KK Leopard iz Zavidovića, KK Alfa i KK Nico iz Zenice, kojima se ovom prilikom od srca zahvaljujem na podršci u radu kluba. Na takmičenju je podijeljeno 200 medalja i diploma.

Turnir je imao za cilj da se djeca okupe na jednom mjestu i da se takmiče, nakon ljetnih pauza da ponovo aktiviramo djecu i to odmah sa takmičenjem. Pored toga jedan od najvažnijih ciljeva jesu prvi nastupi naše djece u katama (tehnikama) i borbama. Imali smo čak nastup djece i od četiri godine.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujem klubovima koji su došli, kao i trenerima, roditeljima i djeci, a posebno svim našim osvajačima medalja.
Posebno bih čestitao nasem Emilu Čoliću (pet godina), koji je i sam imao tremu, ali je ipak pomogao svom drugu Almasu Haliloviću (četiri godine) da skupe hrabrosti i ipak nastupe i odrade Kate pred publikom, roditeljima i trenerima i osvoje medalje.

Pred nama je 25. avgusta federalno Prvenstvo za kadete, juniore, U21 u Jajcu, gdje bi trebali nastupiti naši najbolji takmičari Benjamin Cogo, Kenan Lišić i Sarah Kulačić. Naš karate klub Perfekt ‘ nastavlja sa radom u redovnim terminima u sali na prvom spratu u Robnoj kući Bosna. Od septembra ćemo vršiti upis novih članova i zatim predstoji jesenjska sezona.

Trener kluba Nermin Gagi Boš

njak

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem