Ostali sportovi

Vedad Karić prvak BiH u MTB usponu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vedad Karić prvak BiH u MTB usponu – U Bihaću je održano Državno prvenstvo u MTB usponu, na kojem je Vedad Karić, član biciklističkog kluba Rotacija-SPIN iz Zenice osvojio titulu u najjačoj kategoriji seniori-Elite. Staza utrke je bila od centra Bihaća do vrha Plješevice i Karić je bio najbrži. Tu stazu prešao za 41 minutu, što mu je bilo dovoljno da pored svoje titule osvoji utrku i u generalnom plasmanu.

-Prošle sedmice sam izjavio da se okrećem nastupu na ovoj utrci, jer je sama utrka kategorisana kao Državno prvenstvo i evo baš na ovoj utrci sam ostvario pobjedu i time svome gradu donio još jednu Državnu titulu u biciklizmu. Vrućina je bila velika, ali naša sreća je što je staza vožena kroz šumske predjele pa nismo bili toliko izloženi suncu. Veoma sam sretan i zadovoljan sa rezultatom i trenutnom formom i iskreno se nadam da ću je uspjeti i zadržati na ovome nivou i privesti ligu kraju sa titulom osvajača. Odmora nema jer me već sljedeći vikend očekuje utrka u Vitezu, rekao je trenutno najbolji biciklista u državi Vedad Karić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno