Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Šarić, nakon bronze u Mostaru, treći i u Jajcu, Zenicu predstavljali i Duvnjak, Popović i Latić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjednik 5. skokova sa vodopada u Jajcu je Stefan Jevtić iz Valjeva. Drugo i treće mjesto imali su isti broj bodova. Žiri je odlučio da drugo mjesto zauzme Dragan Milović, dok je treći Mustafa Šarić. Laura Rose iz SAD dobila je nagradu za skok u slobodnom stilu.

Pogledajte Šarićev skok za 3. mjesto:

Inače u Jajce su se vratili skokovi nakon godinu dana pauze. Bazen ispod vodopada ove godine očišćen od pijeska i mulja, pa je i bezbijednost na visokom nivou. Organizatori i sponzori su Grad Jajce, Agencija za kulturno istorijsko i prirodno naslijeđe, ali i mnoge komanije, poput Telemacha. Vodopadu Jajcu, visok oko 20 metara jedan je od 12 najljepših u svijetu.

Podsjećamo, uz Šarića su ove godine Zenicu u Jajcu predstavljali i Sanel Duvnjak, Vladan Popović, te Alis Latić.  Duvnjaku, Popoviću i Šariću je ovo zvanično peto učešće na skokovima sa vodopada. Zeničani su u historiju skokova sa vodopada, a i grada Jajca ušli tako što su godinu dana prije zvaničnog početka organizovanih skokova skočili sa vodopada, u organizaciji Rafting kluba Jajce, na poziv tadašnjeg predsjednika Rafting kluba Jajce Zorana Marijanovića.

Šarić, Duvnjak i Latić su danas nastupili nastupaju u takmičarskom dijelu, dok je popović skakao u kategoriji – slobodni stil. Jedan od zeničkih skakača je i Muhamed Mahmić, koji ove godine ne nastupa zbog zdravstvenih problema, a prije nekoliko godina je bio 3. u Jajcu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno