Rekreacija

FOTO: PSD Poštar Zenica organizovao planinarsku turu na području Kaknja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Planinarsko-sportsko društvo “Poštar” uz podršku planinarske grupe BiH Exploreri jučer je realizovalo planinarski pohod na području općine Kakanj u blizini planinarskog doma “Bočica”.

Lijepo vrijeme, odlično društvo i prelijepi predjeli kojim smo se kretali tokom jučerašnjeg dana su svim učesnicima pohoda donijeli lijepo raspoloženje i uživanje na planinarskoj stazi.

Krenuli smo iz Zenice organizovano sa nekoliko kombija i automobila do Kaknja i sela Zagrađe gdje smo ostavili vozila i krenuli pješačiti. Staza kojom smo se kretali nije bila zahtjevna i poslije nekoliko kilometara stigli smo do prelijepog planinarskog doma “Bočica” (PD Bobovac Kakanj), koji je bio okupan suncem i ispunjen sa velikim brojem posjetioca-zaljubljenika u prirodu.

U domu “Bočica” smo nakratko odmorili i doručkovali i onda smo nastavili pješačiti do lokacije Nekropola na kojoj se nalaze ostaci naše bogate historije-stećci. Od Nekropole smo nastavili do lokacije Gradina i prelijepog vidikovca sa kojeg se odlično vidi grad Kakanj i planine u okruženju. Uživali smo na toj lokaciji gdje smo i ručali, i onda smo se istom stazom vratili do doma Bočica. Jedan dio naše grupe se od doma Bočica popeo i na prelijepi vidikovac u šumi sa kojeg se vide selo Zlokuće i Vukanovići. Na kraju našeg planinarskog izleta smo se vratili do vozila, i do Zenice stigli prije mraka.

Ukupno smo pješačili 16 kilometara stazom koja nije zahtjevna, i koju smo sa lakoćom savladali. Dom Bočica koji se nalazi na prelijepom mjestu i sa velikim brojem sadržaja predlažemo da posjetite. Hvala i ljubaznim domaćinima na gostoprimstvu. Tokom planinarenje prema krajnjoj lokaciji Gradina odmarali smo nekoliko puta na odlično uređenim lokacijama za odmor ba kojima se nalaze šadrvani, klupe i stolovi. Toplo preporučujemo ovu planinarsku turu koja nije zahtjevna i koju mogu sa lakoćom savladati i novi planinari.

Planinarsko-sportsko društvo Poštar-Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno