Nogomet

Foto: Tempo Sport – Sarajevo 1:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pionirsko prvenstvo BiH –revanš polufinala. Tempo Sportu pobjeda, Sarajevu prolaz u finale. NK Tempo Sport – FK Sarajevo 1:0. Danas je u Zenici odigrana revanš utakmica polufinala nogometnog prvenstva Bosne i Hercegovine između domaće ekipe NK Tempo Sport i ekipe FK Sarajevo u pionirskoj konkurenciji. Rezultat: NK Tempo Sport Zenica – FK Sarajevo 1:0 (1:0). Strijelac: Ajdin Kobilica u 3.minuti utakmice.

Sastav ekipe Tempo Sport: Kaknjo Hanan, Zilić Enio, Muslić Amar, Spahić Amer, Kobilica Ajdin, Šarić Armin, Hećimović Hamza, Zolić Edvin, Tufekčić Edvin, Žuna Selim, Zec Maid; Rezerve: Begić Adem, Helvida Ismar, Bajrić Kerim, Bajramović Emrah, Pivić Amar, Šeper Adi, Šabić Din;
(Trener: Asim Hrnjić);
Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 150 gledalaca, po oblačnom vremenu (+14*C). Glavni sudija bio je Zoran Soknić iz Istočnog Sarajeva. Delegat je bio Hišam Islambegović iz Zenice.

Zaslužena pobjeda domaćih nad favorizovanom ekipom Sarajeva, koja se plasirala u finale prvenstva, jer su pobjedili u prvoj utakmici u Sarajevu sa visokih i nedostižnih 5:0.
U ovom dvoboju pokazalo se da su gosti iz Sarajeva puno kvalitetnija, spremnija i zrelija ekipa, ali su i pioniri Tempo Sporta pokazali kvalitet i danas su ostavili srce na terenu da zabilježe pobjedu za oproštaj nad favorizovanim gostima iz Sarajeva.
Domaći su poveli u 3.minuti utakmice preko Ajdina Kobilice, koji je pogodio mrežu gostiju nakon jedne gužve pred golom gostiju. Ispostavilo se da je gol iz 3.minute, jedini gol na utakmici.
Bilo je šansi za postizanje golova na obje strane. Igrači Tempo Sporta su svoje šanse iskomplikovali, dok na drugoj strani ističemo nekoliko odličnih intervencija talentovanog golmana Tempo Sporta, Hanana Kaknje.

U drugom polufinalu igraju Sloga iz Doboja i Sloboda iz Tuzle. U prvoj utakmici u Tuzli bilo je 1:1.
Nogometaši Tempo Sporta eliminisali su dva Premijerligaša, i to ekipe Viteza i Zrinjskog iz Mostara.

Čestitke pionirima Tempo Sporta za ove odlične rezultate na čelu sa trenerima, bivšim reprezentativcima BiH, Nerminu Šabiću i Asimu Hrnjiću, kao i Esadu Kafedžiću, bivšem nogometašu, na ovom velikom uspjehu od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović za Zenicablog

Više na

Posted by Zenicablog on 24. Juni 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno